Vil Powell Pivot? Regn ikke med det

0
Vil Powell Pivot? Regn ikke med det

Aktier samler sig i håb om, at Jerome Powell og Fed vil stoppe med at hæve renten til efteråret, dreje og begynde at reducere dem næste år. Af frygt for at gå glip af det næste store tyreløb, køber mange investorer blindt ind i denne nye Powells pivotfortælling.

Hvad disse investorer ikke indser, er, at Fed har et problem. Inflationen raser, som Fed ikke har beskæftiget sig med, siden Jerome Powell tog sin juraeksamen fra Georgetown University i 1979.

På trods af inflation synes markederne at antage, at dagens Fed har samme tankegang som 1990-2021 Fed. Den gamle Fed ville være stoppet med at hæve renten, da aktierne faldt 20 % og bestemt på anden på hinanden følgende negative BNP-print. Den nuværende Fed ser ud til at ville fortsætte med at hæve renten og reducere sin balance (QT).

Den markedsvenlige Fed, som vi er blevet vant til i løbet af de sidste par årtier, kører måske ikke skibet længere. Gårsdagens investeringsstrategier kan vise sig at være mangelfulde, hvis en ny inflationsorienteret Fed sidder ved rattet.

Selvfølgelig kan du ignorere realiteterne i dagens høje inflation og følge Jim Cramers altid bullish råd.

Når Fed kommer af vejen, har du et rigtigt vindue, og du er nødt til at springe igennem det. … Når en recession kommer, har Fed den gode fornuft til at stoppe med at hæve renten,” sagde “Mad Money”-værten. “Og den pause betyder, at du er nødt til at købe aktier.

Skiftende markedsforventninger

Den 10. juni 2022 antydede Fed Funds Futures-markeder, at Fed ville hæve Fed Funds-renten til 3,20 % i januar 2023 og til 3,65 % i juli 2023. Dette tyder på, at Fed ville hæve renten med næsten 50bps mellem januar og juli.

Nu antyder markedet, at Fed Funds vil være 3,59 % i januar, en stigning på 0,40 % i de sidste to måneder. Markedet antyder dog, at juli Fed Funds vil være 3,52 %, eller 0,13 % mindre end forventningerne til januar. Markedet indpriser en rentenedsættelse mellem januar og juli.

Grafen nedenfor fremhæver det seneste skift i markedsforventningerne over de sidste to måneder.

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Grafen nedenfor fra Daily Shot viser, sammenligner markedets implicitte forventninger til Fed Funds (sort) versus Feds forventninger. Hver blå prik repræsenterer, hvor hvert Fed-medlem tror, ​​at Fed Funds vil være ved hvert års udgang. Markedet undervurderer Feds vilje til at hæve renten med omkring 1 %.

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det
Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Kortsigtede inflationsfremskrivninger

Den største fejl ved prisfastsættelse i at forudsige en stall og Powell-pivot på kort sigt er inflationens mulige bane. Grafen nedenfor viser årlige CPI-satser baseret på tre konservative månedlige inflationsdataantagelser.

Hvis den månedlige inflation er nul i resten af ​​2022, hvilket er højst usandsynligt, vil CPI kun falde til 5,43 %. Ja, det er meget bedre end dagens 9,1 %, men det er stadig et godt stykke over Feds mål på 2,0 %. De andre mere sandsynlige scenarier er for høje til, at Fed kan standse sin kamp mod inflationen.

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Inflation i sig selv, selv i et rosenrødt scenario, vil sandsynligvis ikke få Powell til at dreje. Men økonomisk svaghed, forværrede arbejdsmarkeder eller finansiel ustabilitet kunne ændre hans mening.

Recession, arbejdskraft og finansiel ustabilitet

BNP har netop udskrevet to negative kvartaler i træk. Nogle økonomer kalder det en recession. NBER, den officielle bestemmer af recessioner, tager også hensyn til arbejdsmarkedernes sundhed i deres beslutninger om recession.

Grafen nedenfor viser arbejdsløshedsprocenten (blå), lavkonjunktur (grå) og det antal måneder, arbejdsløshedsprocenten faldt (rød) før hver recession. Siden 1950 har der været elleve lavkonjunkturer. I gennemsnit falder arbejdsløsheden 2,5 måneder før en officiel recessionserklæring fra NBER. I syv af de elleve tilfælde begyndte arbejdsløsheden at stige en eller to måneder før en recession.

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Arbejdsløsheden kan begynde at tikke op inden længe, ​​men tag i betragtning, at den i øjeblikket er på et historisk lavt niveau. Med 3,5 % er det et godt stykke under gennemsnittet på 6,2 % for de sidste 50 år. Af de 630 månedlige jobrapporter siden 1970 er der kun tre andre tilfælde, hvor arbejdsløsheden faldt til 3,5 %. Der er nul tilfælde siden 1970 under 3,5 %!

På trods af nogle nylige tegn på svaghed er arbejdsmarkedet historisk stramt. For eksempel faldt ledige stillinger fra 11,85 millioner i marts til 10,70 i juni. Men som vi viser nedenfor, forbliver det et godt stykke over historiske normer.

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Et stramt arbejdsmarked, der kan føre til højere inflation via en pris-lønspiral, vækker bekymring for Fed. En sådan frygt giver Fed rigelig grund til at fortsætte med at stramme renterne, selvom arbejdsmarkederne svækkes. For mere om pris-lønspiraler, læs venligst vores artikel Vedvarende inflation skræmmer Fed.

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Finansiel stabilitet

Udover økonomisk forringelse eller arbejdsmarkedsproblemer kan finansiel ustabilitet få Jerome Powell til at dreje rundt. Mens der var nogle voksende tegn på finansiel ustabilitet i foråret, er disse advarsler forsvundet.

For eksempel er Fed meget opmærksom på rentespændet mellem virksomhedsobligationer og statsobligationer (OAS) for tegn på ustabilitet. De er særligt opmærksomme på rentespænd for junk-vurderet virksomhedsgæld, da de er mere volatile end papir af investeringskvalitet og ofte er de første aktiver, der viser tegn på problemer.

Grafen nedenfor viser de daglige skæringspunkter mellem investeringsgrad (BBB) ​​OAS og junk (BB) OAS siden 1996. Som vist er OAS på junk-vurderet gæld næsten 3 % under, hvad der kan forventes baseret på den robuste korrelation mellem de to rentespænd. Virksomhedsgældsmarkederne viser ingen tegn på ustabilitet!

Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Aktierne er derimod lavere i år. S&P 500 er faldet omkring 15 % år til dato. Det er dog stadig steget med omkring 25 % siden pandemien startede. Endnu vigtigere er værdiansættelserne faldet, men de er stadig et godt stykke over historiske gennemsnit. Så mens aktiekurserne falder, er der få tegn på ustabilitet på aktiemarkedet. Faktisk er det seneste rally begyndt at fremkalde FOMO-adfærd, der så ofte ses i spekulative bullish-løb.

Faldende renter, stramning af rentespænd og stigende aktivpriser er inflationært. Om noget giver den seneste markedsstabilitet Fed en grund til at fortsætte med at hæve renten. Den tidligere New Yorks Fed-præsident Bill Dudley kommenterede for nylig, at markedsspekulation om en Fed-pivot er overdrevet og kontraproduktivt for Feds bestræbelser på at nedbringe inflationen.

Hvad mener Fed?

Følgende citater og overskrifter er alle kommet ud siden Fed-mødet i slutningen af ​​juli 2022. De peger alle på en Fed, der ikke har til hensigt at stoppe eller dreje på trods af dens effekt på job og økonomi.

 • *KASHKARI: 2023 RATSSÆTTELSER SER LIGT SOM “MEGET USANDsynligt SCENARIO”
 • Feds Kashkari: angående inflation spreder sig; vi er nødt til at handle hurtigt
 • *BOWMAN: SER RISIKO FOMC-HANDLINGER FOR AT NEDSOMME JOBGEVINDELSER, ENDNU NEDSÆTTE JOB
 • *DALY: MARKEDERNE ER FORRET SIG SELV PÅ FED-SKÆRINGSPRISER
 • St. Louis Fed-præsident James Bullard siger, at han går ind for en strategi med at “frontloade” store renteforhøjelser, og gentager, at han ønsker at afslutte året på 3,75 % til 4 % – Bloomberg
 • FED’S BULLARD: FOR AT FÅ INFLATIONEN TIL AT KOMME NED PÅ EN OVERBEVISENDE MÅDE, SKAL VI VÆRE HØJERE I LÆNGERE.
 • “Hvis du skal skære halen af ​​en hund, så gør det ikke en tomme ad gangen.” – Fed-præsident Bullard
 • “Der er en vej til at få inflationen under kontrol,” sagde Barkin, “men en recession kan ske i processen” – MarketWatch
 • Fed er “ikke i nærheden af” at blive gjort i sin kamp mod inflation, sagde Mary Daly, San Francisco Federal Reserve Banks præsident, i et CNBC-interview tirsdag. –MarketWatch
 • “Vi mener, det er nødvendigt at få væksten til at sænke sig,” sagde Powell i sidste uge. »Vi mener faktisk, at vi har brug for en periode med vækst under potentialet, for at skabe noget slæk, så udbudssiden kan indhente det. Vi tror også, at der med al sandsynlighed vil ske en vis opblødning i arbejdsmarkedsforholdene. Og det er ting, vi forventer…for at få inflationen tilbage på vejen til 2 procent.”
Powell pivot, vil Powell pivot? Regn ikke med det

Resumé

Vi er stærkt i tvivl om, at Powell vil dreje om på noget tidspunkt snart. Understøtter vores opfattelse er Bank of Englands seneste handling. Den 4. augustth de hævede renten med 50bps på trods af, at de forudsagde en recession, der starter i år og varer frem til 2023. Centralbankfolk forstår, at dette inflationsudbrud er unikt og er overrumplet af dets vedholdenhed.

Økonomien og markederne kan afprøve deres beslutsomhed, men truslen om en langvarig pris-lønspiral vil holde Fed og andre banker fra at tage foden fra bremsen for tidligt.

Vi slutter med at minde om, at inflationen vil begynde at falde i de kommende måneder, men den har ikke engang officielt toppet endnu.

lignende indlæg

Leave a Reply