Velkommen til The Dark Ages 2.0 – OWTW

0
Velkommen til The Dark Ages 2.0 – OWTW

NY PODCAST MED CHRIS MACINTOSH

Chris sluttede sig for nylig til Jason Burack på hans Wall St. til Main St. podcast for at diskutere alle de “batisht” skøre ting, der sker på den globale makroarena lige nu, såsom:

  • 0:48: De største risici for den globale økonomi lige nu (inflationen ude af kontrol, den ødelæggende kugle, der er den stærke dollar…)
  • 5:45: Vi er vidne til skiftet fra globalisering til lokalisering lige nu, og det er kritiske investorer, der fokuserer på “resiliens” frem for “dynamik” i dette nye miljø
  • 19:16: Kapitalens skift fra Vesten til Østen, og hvorfor – fra et geopolitisk perspektiv – Dubai er glashuset, ingen vil kaste med sten efter
  • 23:11: Inflation vs. deflation: hvorfor Chris mener, at vi er på vej ind i en inflationær depression, og hvorfor flertallet af investorer (både detailhandel og institutionelle) vil blive knust
  • 32:03: Undskyld, Greta: hvordan investerer man i en verden, hvor – for første gang i århundreder – nye vækstøkonomier udgør størstedelen af ​​verdens BNP… og hvor Vestens “Greta Thunberg”-stil af diplomati pludselig ikke længere fungerer
  • Og en hel masse mere

Du kan lytte til hele samtalen på Youtube her.

🚢 “KUN” 12 GANGE?

Da de langsigtede fundamentale forhold for olietankskibe hurtigt forbedres, besluttede vi at øge vores eksponering for tankrederier i Insider et par uger siden. Baseret på dette stykke i Business Insider ser det ud til, at det ikke var det dummeste træk:

Forsendelse af olie fra USA til Europa koster nu 12 gange mere, end det gjorde i starten af ​​året, viser Bloomberg-data. Priserne har ikke været så høje i to år – siden den tidlige pandemi – at udsende et mellemstort olietankskib, da der er færre skibe tilgængelige globalt.

Indtjeningen per dag for Aframax-skibe på vej fra den amerikanske golf til det nordlige Europa er steget til $57.000 i denne uge, ifølge Baltic Exchange-data beregnet af Bloomberg. Disse laster bærer omkring 600.000 tønder råolie, og prisen repræsenterer en tolv gange stigning fra begyndelsen af ​​året.

Artiklen berører også faren ved at lade “markedskonsensus” styre dine beslutninger:

Markedskonsensus var for pessimistisk med hensyn til Ruslands evne til at omdirigere mængder til andre købere,” sagde IEA-analytikere. “Ruslands eksport tilpassede sig til andre købere uden en alvorlig afbrydelse af produktionen.”

Hvad siger det? Når alle tænker ens, så er der ingen, der tænker.

Fra et investeringsperspektiv kan alle tænke ens om et bestemt emne og være korrekte. Det sker faktisk det meste af tiden. Men når dette sker, så stil dig selv spørgsmålet. Hvordan prissættes et bestemt aktiv eller en bestemt sektor, når alle har samme syn på det?

Svaret er: fuldt ud. Fuldt prissat.

Når man lægger de bullish fundamentale til side, er det grunden til, at vi mener, at vores tankskibshandel har meget længere tid at køre.

🤷 ALLE TING OVERGANG…

Det føles som et helt liv siden, da vi – tilbage i februar 2020 – begyndte at advare om, at nedlukninger vil medføre inflation og mangel. Spol frem til i dag, og disse irriterende ting er nu en del af vores daglige liv. Vi har for nylig oprettet en dedikeret inflationskanal i vores Insider privat forum, hvor medlemmer kan dele deres egne erfaringer med alt “forbigående”.

På det seneste har kanalen summet med bizarre beretninger fra europæiske og britiske medlemmer.

Her er en fra medlem Sean:

Min søster fortalte mig, at hun gik til M&S i dag, og at hun bemærkede, at butikken var meget mørkere, da nogle af lysene var blevet slukket (for at reducere energiregningen)!

Følgende indsigt fra Insider-medlem Stefan viser, at ingen industri (ikke engang “varme” sektorer som tech) er immune over for skyhøje energiomkostninger:

Jeg var på pubben i sidste uge med en, der er finansdirektør for en virksomhed, der i bund og grund er en datafarm. Han sagde, at deres serverelektriske omkostninger er steget 10 gange. Han var en smule bekymret

Vi har set mange skøre “ekspertråd” i løbet af de sidste par år. Par for kurset skuffer denne (delt af Sean) ikke:

Kolde brusere? Fint, vi tager det. Men pubber lukker kl. 21? Det er der, vi trækker grænsen!

📈 PROJEKT ZIMBABWE: OPDATERING

Vores kammerat Kuppy skrev for nylig en opdatering på hans “Project Zimbabwe”-afhandling.

Hele stykket er værd at læse for alle, der forsøger at finde ud af, hvordan man navigerer i det aktuelle makromiljø, men her er et par uddrag til at vække din appetit:

Det er klart, at vi er i den tidlige omgang af “Project Zimbabwe”, og vi har netop haft vores første rigtige shake-out. Masser af spekulanter blev overdrevet, for det meste i Ponzis. De blev revet for at blive for længe i sidste cyklus rullende boble. De gik glip af deres chance for at dreje ind i den næste rullende boble. Det eneste, der betyder noget under “Project Zimbabwe” er at forblive så løftet, så længe du kan være, mens du vælger den rigtige rullende boble korrekt. Energi er en af ​​de få aktivklasser, der stadig er oppe på året – det giver dig en klar besked om, hvad der kommer – det føles helt sikkert som om energi bliver den næste rullende boble. Gå glip af det på egen risiko.

Men det handler ikke kun om, hvor der skal investeres … men også hvor der IKKE skal investeres (aka tech):

Alle store bobler har et ekko-rally. Tech har sit ekko-rally nu. Det giver JPOW besked om, at han skal fortsætte med at presse på priserne. Jeg tror, ​​at han giver den et par tæsk mere og endelig lykkes med at bryde noget.

Sådan kan vi forvente, at det vil spille i løbet af de næste par uger:

Når JPOW erklærer, at The Pause er i kraft, vil markedet positivt eksplodere på opsiden, og IV vil stige, når skævheden skifter. Den næste stigning vil få den sidste cyklus’ handel med abe-JPEG’er til at se tam ud – bortset fra at denne gang forventer jeg, at det bliver en energiboble. Hver gang jeg tænker over det, indser jeg, at jeg har brug for mere langvarig opsideeksponering, før forhandlerne indser, hvor dårlige offsides de er. Turen, når den kommer, vil chokere folk.

Pausen kommer, men først har vi brug for noget virkelig smerte for at blive påført spekulanterne af energi. Energivagterne tog sommerferien. Dette efterår vil de genhævde deres kontrol over fortællingen…

Du kan læse Kuppys seneste tanker om hans blog her.

🤣 UGENS HUMOR

I en verden med skyhøje energipriser og stadig mere almindelige rullende blackouts får “mørk humor” en helt ny betydning (h/t til Insider-medlem Sean for denne).

Hav en god uge!

lignende indlæg

Leave a Reply