To australske aktier med diversificeringspotentiale

1
To australske aktier med diversificeringspotentiale

Alex Shevelev:

Hej allesammen. Mit navn er Alex Shevelev, senioranalytiker på Australian Shares Fund her hos Forager. Og i dag slutter jeg mig til denne uges video, Gaston Amoros, også senioranalytiker på Australian Shares Fund. Hej Gaston.

Gaston Amoros:

Hej Alex.

Alex:

Så i dag skal vi tale om virksomheder i porteføljens portefølje med lavere risiko og lavere belønning. Nu i løbet af de sidste par uger har vi berørt et par aktier, der er i kurven med højere vækst. Vi har berørt et par interessante idiosynkratiske muligheder uden for rapporteringssæsonen. Og her har vi en anden del af porteføljen i denne australske aktiefond, som giver os en lille smule mere likviditet. Det giver os en lille smule mere mangfoldighed og en lille smule mere af en stabil, pålidelig forretning. Så med den bemærkning, Gaston, lad os starte med den første.

Gaston:

Tak, Alex. Så den første ville være Downer. Det er bytjenester eller vejvedligeholdelse, telekommunikation, vedligeholdelse af forsyningsnetværk. Det er en stor virksomhed, vi taler om markedsværdien på $4 milliarder i øjeblikket. Og det er, som du sagde, en meget stabil forretning eller burde være en meget stabil forretning. Ledelsen har i de sidste par år gjort et stort stykke arbejde med at rydde op i forretningen. Det er udstationering på de mere volatile og kapitalintensive segmenter som minedrift, vaskerier og krymper ingeniør- og byggebogen. Og det har fokuseret den resterende virksomhed omkring tre kerneserviceområder: roller, forsyningsselskaber og facilitetsvedligeholdelse. De faktureres for det meste til regeringen i Australien og i New Zealand. Så der er meget lille eller ingen effektrisiko eller geopolitisk risiko.

Jeg synes, det er interessant, fordi markedet fortsætter med at straffe Downer-aktien for fortidens synder, selvom der, som vi sagde, allerede er blevet ryddet op. Og vi har allerede set et par halvdele af stabil udførelse og god levering på tal. Så for at give dig en fornemmelse, handler Downer nu til omkring 12 gange P/E, hvilket er lidt under gennemsnittet for de sidste fem år. Og der kan sammenlignes med gunstigt til ASX industrials i disse dage. Og det inkluderer et udbytte på 5%, 6%. Så vi mener, at da ledelsen virkelig leverer en stabil eksekvering på deres køreplan, er der ingen grund til, at aktierne ikke skulle stige fra de 12 gange P/E til noget højere, mere medlidende med den lavere volatilitet i indtjeningen.

Alex:

Okay. Så det er Downer for os, den første af disse aktier. Nu er den anden Integral Diagnostics. Vi deltog faktisk i kapitalrejsningen til denne forretning, både på det institutionelle og ved at tegne nogle af detailrettighederne her også. Måske bare tage os igennem den forretning, og hvorfor den også er i denne lejr med lavere risiko og lavere belønning.

Gaston:

Ja, sikkert. So Integral Diagnostics er den største børsnoterede operatør af billedbehandlingscentre i Australien med 80 klinikker og omkring 180 eller deromkring radiologer. Så det er her, du går hen for at få lavet en MR- eller CT-scanning. Og Integral er interessant, fordi de har en tendens til at overindeksere, at ansætte kompleksitetsmodaliteter som MRI’er og CT-scanninger, som typisk er dyrere og mere komplekse. Det er ikke som et meget simpelt røntgenbillede til den lavere pris, at du kan lave dem nede i hjørnet. Og derfor synes vi, det er en meget mere – en meget defensiv forretning. Så om du før eller siden skal have en MR for dit knæ eller din hjerne, så skal du have det – det er lige meget, om vi er på lockdown eller elektive operationer, der er udskudt. På et tidspunkt genoptages operationer, og folk skal have lavet al deres billeddannelse.

Så hvis man ser på aktiekursen, lider den i øjeblikket af, efter vores mening, overdrevent kortsigtet fokus på markedet på Omicron og mobilitetsspørgsmål i Australien. Men endnu vigtigere, de har 15% af forretningen i New Zealand. Og det er blevet hårdt ramt i den halvleg, vi lige har set. Men som vi ved fra tidligere erfaringer, har genopretningen efter lockdown en tendens til at være ret skarp, og virksomheden er meget velkapitaliseret og meget veldrevet. Så oven i købet tror vi, at det er et strategisk aktiv, som på et tidspunkt kan finde sig selv en genstand for overtagelsestilgang. Og igen, det er en meget fornuftig værdiansættelse for høje teenagere, for lav tocifret indtjeningsvækst og et udbytte på tre eller tre en halv procent på disse niveauer. Så ret tiltalende.

Alex:

Der har du det. To virksomheder, der falder meget pænt i den del af porteføljen med lavere risiko og lavere belønning. Vi supplerer naturligvis denne del af porteføljen med nogle af de virksomheder i højere vækst, som vi talte med i tidligere videoer, såvel som en lang række andre interessante idiosynkratiske muligheder. Men denne del af en portefølje er virkelig interessant, da den tilbyder den mangfoldighed. Det giver en lille smule mere likviditet, og det hjælper virkelig med at positionere porteføljen i en god risiko-belønningsramme ind i fremtiden. Så tak fordi du lyttede i dag, og vi ses næste gang.

lignende indlæg

Leave a Reply