The Blow Off Top of Socialism – OWTW

0
The Blow Off Top of Socialism – OWTW

Lige nu gennemgår den vestlige verden, hvad vi kalder et afblæst fra toppen af ​​socialismen, hvorved den vestlige civilisations søjler fuldstændigt sprænger deres troværdighed. Medierne, retssystemet, sundhedsvæsenet og embedsmænd, de finansielle institutioner og selvfølgelig regeringen.

Som du kan forestille dig, har denne afblæsning af toppen af ​​socialismen massive geopolitiske og makroøkonomiske implikationer. Chris har lige diskuteret det med Mark Moss på Mark Moss Show.

Du kan hør hele samtalen hermen vær advaret – det er en lang en.

Chris forklarede præcis, hvad vestlige nationer gennemgår lige nu, hvor BRIC’erne (Brasilien, Rusland, Indien, Kina … og i stigende grad andre) passer ind i alt dette, hvad det betyder for forskellige aktivklasser (især mad og energi) og meget mere .

Endnu engang, Klik her at lytte til hele diskussionen.

🛢️ ER ENERGIBOMMET OVER?

Mens der er tale om emnet energi, får den nuværende volatilitet på energimarkederne krypto (og vi vil komme ind på dette om et øjeblik) til at se absolut fodgænger ud.

Efter at være steget med 75 % siden starten af ​​året, steg olie- og gasproducenternes aktier (pun intended) i løbet af den sidste måned. Lige nu er de “kun” steget 17 % YTD.

Stadig bedre end det samlede marked (S&P 500 og Nasdaq er begge faldet med henholdsvis 18 % og 27 %), men det rejser spørgsmålet: hvorfor salget? Og er denne tilbagetrækning noget at være bekymret over?

Vi er ikke så bekymrede over dette og fortsat bullish energi i vores porteføljer.

Dette ubarmhjertige salg af råvarer og energi ville give mening, hvis der pludselig kom masser af nye forsyninger ind på markedet. Hvis der er, er det en af ​​de bedst bevarede hemmeligheder på planeten. Vi ser det bestemt ikke.

Faktisk er det stik modsat. Markedet strammer til, og der er ikke nogen ledig kapacitet, som nedenstående diagram fra Bloomberg viser.

Du kunne gøre det samme for kul eller naturgas – du ved, søjlerne i det globale energiforbrug, som nedenstående diagram viser (h/t @MenthorQpro).

Fra et markedsadfærdsmæssigt perspektiv begynder tyremarkeder i pessimisme, vokser i skepsis, modnes i optimisme og dør i eufori.

Og ser vi på tværs af energimarkeder, kæmper vi for at finde selv en antydning af eufori (i hvert fald ikke det, vi så i “vækst”-aktier og krypto for ikke så længe siden). I bedste fald (som konservativ) kan man sige, at de sidder i skepsis lige nu, selvom vi mener, at vi stadig er fast i pessimismefasen (held og lykke med at få investeringsforeninger til at overveje at investere i kul).

🤷 ALLE TING OVERGANG…

Det føles som et helt liv siden, da vi – tilbage i februar 2020 – begyndte at advare om, at nedlukninger vil medføre inflation og mangel. Spol frem til i dag, og disse irriterende ting er nu en del af vores daglige liv. Vi har for nylig oprettet en dedikeret inflationskanal i vores Insider privat forum, hvor medlemmer kan dele deres egne erfaringer med alt “forbigående”.

Insider-medlem Andreas delte nogle inflationære støvler-på-jorden-informationer fra Tyskland:

I min hjemby i Tyskland, Hannover, advarede den lokale energileverandør folk om, at han vil øge

  • gaspriser med op til 70% !!
  • elpriser med op til 40 %

Og jeg er helt sikker på, at dette IKKE er den sidste stigning kommende vinter.

Skiundertøj, varme pullovere, uldtæpper, campingovne og tilsvarende gasbeholdere burde være i høj kurs nu.

Og medlem Dave oplyste en lokal avis om den sande årsag til skyhøje energiomkostninger (og nej, det er ikke krigen i Ukraine):

BITCOIN: ER BUNDEN I?

I løbet af de sidste par uger har vi set en håndfuld store kryptofirmaer sprænge i luften (vi berørte Celsius i det sidste brev). Men ved du, hvad der er nysgerrig?

Mens Celsius, 3AC, Voyager osv. – den ene efter den anden – gik brysterne op, har Bitcoin holdt sig bemærkelsesværdigt stabil.

Et lærebogstegn på et markedsbund er, at man ikke falder yderligere, når man rammes af flere dårlige nyheder.

Den lille smule i slutningen af ​​diagrammet er, at Bitcoin trækker på skuldrene af denne syndflod af dårlige nyheder. Det er stadig for tidligt at sige, men dette er et tegn på, at Bitcoin måske er ved at nå bunden her.

Vi har ingen position i Bitcoin i øjeblikket, men hvis det kun er for underholdningsværdi, vil vi blive ved med at holde øje med dette område i løbet af de kommende måneder.

🤣 UGENS HUMOR

Hav en god weekend!

lignende indlæg

Leave a Reply