Seks lektioner for Bank of Mom and Dad.

0
Seks lektioner for Bank of Mom and Dad.

Overkommeligheden til boliger er på det værste niveau siden 2006; Derfor er der nødvendige lektioner for Bank of Mom and Dad at tage til sig. Nå, begrænset hjerte, mindre følelser og mere kritisk tanke.

De stigende priser og højere realkreditrenter har frustreret en ny generation af boligkøbere, især dem, der håber på at erhverve deres første boliger.

Så dit barn har brug for et realkreditlån? Hvad med Bank of Mom and Dad?

Det findes! Forældre hjælper deres børn gennem realkreditlån inden for familien, og efterspørgslen vokser. Men lige så meget som vi elsker vores børn, skal forældrene vurdere risiciene objektivt.

Således giver RIA afgørende lektioner for Bank of Mom and Dad.

Som kloge læsere ved, er husleje heller ikke et kup. Shelter udgør omkring 42 % af forbrugerprisindekset. Den triste virkelighed er, at husstande i lavere og middelklasse oplever, at boliger udgør over 50 % af deres lønsedler.

Fannie Mae’s Home Purchase Sentiment Index faldt til det laveste niveau siden 2011, da renterne på 30-årige faste realkreditlån er næsten fordoblet; vi står dog fast med vores realkreditgældsværn. Lad os se det i øjnene – boligejerskab er ikke en rettighed. Den forkerte boligbeslutning kan sætte en køber årtier tilbage økonomisk.

Ifølge Landsforeningen af ​​ejendomsmæglere faldt hussalget med 20 % i juni i forhold til sidste år. Deres cheføkonom mener, at vi er i en boliglavkonjunktur.

Hos RIA er vores realkreditgældsværn = Primært boliglån = 2X bruttoløn. Ingen undskyldninger. Denne læresætning er hård og betyder, at unge boligkøbere skal spænde sig fast, ofre og spare for at nå denne tærskel. Generelt anbefaler vi mindre boliger og færre møbler, uanset om du starter eller går på pension.

For at tjekke alle RIA’s Financial Guardrails, klik her.

Så dit barn har brug for et realkreditlån? Her er seks lektioner for Bank of Mom and Dad.

Kend dine grænser. Vi er ofte vidne til, at klienter forlader deres økonomiske sundhed og velvære for at hjælpe deres børn. Selvom det er forståeligt, skal forældre objektivt gennemgå deres økonomiske begrænsninger og handle i overensstemmelse hermed. Mor og far bør overveje målbaseret finansiel planlægning for at bestemme en husstands skattemæssige båndbredde og præcisere de tilladte lånedollar til familielånsformål.

Forsøm ikke pensionssikkerheden. Selvom vi taler om et lån, er der altid en risiko for uforudsete omstændigheder, der kan bringe pensionsindkomstsikkerheden eller likviditeten i fare. Erfaringsmæssigt har pensionister, der optager intrafamilielån, mere end nok aktiver til at dække behov og kontanter til nødsituationer. Man skal se på et familierealkreditlån som et langsigtet illikvidt aktiv. Et barn vil sandsynligvis ikke forblive i et hjem i tredive år, men de, der overvejer denne mulighed, skal forberede sig selv på en sådan sjældenhed.

Tænk som en lånerådgiver. Hvad er dit barns kreditscore? Har du objektivt analyseret dine børns forhold til penge? Hvis ikke, skal du. Et barn med dårlig kreditværdighed burde sandsynligvis ikke kvalificere sig til et lån i mor og fars bank. Vil du forstå kreditscore og deres intervaller? Klik her.

Hvad ville jeg gøre?

Jeg ville kun yde et lån til min datter, hvis hendes kreditscore var 739 eller bedre (og jeg kender hendes score). Hvis dit barn falder inden for den dårlige kreditscore, skal du indse, at et lån uundgåeligt kan være en gave, og gaver kan være besværligt.

For 2022 er den årlige gaveudelukkelse $16.000 for hver modtager. For eksempel kan mor og far hver give 16.000 USD til hvert barn og undgå besværet med at indsende en gaveangivelse. Det er dog langt fra at finansiere et realkreditlån, men det kan hjælpe. Ifølge en nylig rapport fra National Association of Realtors modtog 29 procent af de yngre millennials udbetalingshjælp i form af en gave eller lån fra en ven eller slægtning.

Lektioner for Bank of Mom and Dad., Seks lektioner for Bank of Mom and Dad.

Hvad med virkningen af ​​skatter? Hvis en forælder sidder på overskydende kontanter efter skat og søger et afkast på det, så kan et familieinternt realkreditlån fungere. Når dette skrives, er IRS’ gældende føderale sats eller 30-årig AFR er 3,30 %.

Hvad er den gældende føderale sats?

Den gældende føderale rente er den minimumsrente, som IRS anser for tilladt for private lån. Nu kommer den svære del: Hvad nu, hvis mor og far skal sælge rentable investeringer eller tage pensionsudbetalinger? I så fald er det afgørende at analysere den overordnede indvirkning på husholdningernes pengestrømme og fremtidige Medicare IRMAA afgifter først. Søg råd fra en skattespecialist og hold følelserne ude af din beslutning om at komme videre.

Mindre besvær for børnene. Per RIA’s Senior Risk Management Consultant Chris Liebum: Da forældrene finansierer realkreditlånet, er ingen kreditkvalifikation nødvendig. Også, når et primært boliglån fra mor og pop er formaliseret korrekt, kan børn fratrække den betalte realkreditrente ligesom med et bankudbudt realkreditlån.

Tænk balance. Hvad er dit barns ‘hud i spillet?’ Nylig indsigt fra en klient udløste denne idé. Han er en fortaler for lån inden for familien. Han mener dog, at udbetalingen for det meste er barnets ansvar. Jeg kan godt lide denne idé. Der er ikke noget galt med huden i spillet. Observer, hvordan børn praktiserer økonomisk disciplin og forsinket tilfredsstillelse. At eje et hjem er ikke en ret; det er et privilegium og et stort ansvar. Så børn bør også have deres penge på linjen.

Lektioner for Bank of Mom and Dad., Seks lektioner for Bank of Mom and Dad.

Så børnene kvalificerer sig, og det gør du også! …… Hvad er det næste?

Mange af forældrenes ‘låneansvarlige’, jeg kender, varetager selv den administrative proces. Som nævnt er IRS AFR-tabellerne tilgængelige på IRS.gov. Også, Skabeloner til familielånsaftale er let tilgængelige på e.forms.com. Vælg din stat, udfyld formularen, underskriv i nærværelse af to vidner, der ikke er relateret til familien, og start processen.

Da jeg forventer, at familielån vil modtage øget IRS uberettiget kontrol i henhold til Inflation Reduction Act, bør du overveje at samarbejde med din skatteprofessionelle for at sikre korrekt overholdelse.

For dem, der er mere komfortable med at bruge en mellemmand, Nationalt Familiepant, en bredt anerkendt specialist i boliglån inden for familien, kan hjælpe med at igangsætte, behandle og servicere et familielån. Deres hjemmeside er et knudepunkt for omfattende information og printbare vejledninger.

Opsætningsgebyrer varierer fra $725 til $2.100, afhængigt af lånestørrelsen. Engangsudgiften inkluderer et dedikeret familielånsteammedlem, gældsbrevet, der etablerer den juridiske gæld, pantesikkerhed i fast ejendom og koordinering med låntagers afregningsagent (titel, escrow-selskab).

NFM tilbyder valgfri låneservice for et engangsgebyr på $55. Derudover er der overkommelige månedlige servicegebyrer, der starter ved $15. Låneservice omfatter månedlige opgørelser, årlige skatteformularer fra IRS, elektronisk betalingsbehandling, kundesupport, onlineadgang og forberedelse og indlevering af frigivelse af lien.

Deres gratis guide har en omfattende FAQ-sektion med alle spørgsmål om familielån.

Til sidst er denne mulighed ikke for alle.

Alligevel kan familielån være en del af en diversificeret portefølje for rigere familier og forældre med overskydende kontanter, der søger et afkast.

lignende indlæg

Leave a Reply