Recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

1
Recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

På Jackson Hole-topmødet gjorde Jerome Powell det klart, at Federal Reserve fortsat fokuserer på at bekæmpe inflationen på trods af, at recessionssignaler stiger sideløbende. For at vide:

Gendannelse af prisstabilitet vil tage noget tid og kræver kraftig brug af vores værktøjer for at bringe efterspørgsel og udbud i bedre balance. En reduktion af inflationen vil sandsynligvis kræve en vedvarende periode med vækst under trend. Desuden vil der højst sandsynligt ske en vis opblødning af arbejdsmarkedsforholdene. Mens højere renter, langsommere vækst og blødere arbejdsmarkedsforhold vil bringe inflationen ned, vil de også bringe nogle smerter til husholdninger og virksomheder. Det er de uheldige omkostninger ved at reducere inflationen. Men en fejl i at genoprette prisstabilitet ville betyde langt større smerte.”

Mens Federal Reserve er fokuseret på at bekæmpe inflation og villig til at forårsage “noget smerte” for at opnå sejr håber de at gøre det uden at fremkalde en recession. Det kan være en udfordring af to primære årsager:

 1. Fed er fortsat fokuseret på efterslæbende økonomiske data, såsom beskæftigelse, som i høj grad er genstand for fremtidige revisioner, og;
 2. Ændringer i pengepolitikken viser sig først i økonomien omkring 9-12 måneder ude i fremtiden.

Den anden udfordring er den vigtigste.

Der er næppe tvivl om, at vi er midt i en økonomisk afmatning. Med Federal Reserve fokuseret på at bekæmpe inflationen ved at stramme pengepolitikken og derved bremse den økonomiske efterspørgsel, tyder logikken på, at økonomiske datatendenser vil fortsætte med at falde.

Efterhånden som Fed fortsætter med at hæve renten, tager hver stigning omkring 9 måneder at arbejde sig gennem det økonomiske system. Derfor vil renteforhøjelserne fra marts 2020 først dukke op i de økonomiske data i december. Ligeledes vil Feds efterfølgende og mere aggressive renteforhøjelser først blive fuldt afspejlet i de økonomiske data før i begyndelsen af ​​midten af ​​2023.

Da Fed styrer pengepolitikken i “bagfra” afspejler flere økonomiske data i realtid, at økonomien hurtigt bevæger sig fra økonomisk afmatning til recession. Signalerne bliver mere tydelige, som det fremgår af 6-måneders ændringstakten for det førende økonomiske indeks.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

Efterhånden som Fed hæver på efterfølgende møder, vil disse stigninger fortsætte med at forstærke deres effekt. Vi vil gennemgå tre andre recessionssignaler, der tyder på, at Fed vil begå en politisk fejl.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

NFIB-undersøgelse

Salg af små virksomheder er livsnerven i økonomien. Vi har tidligere skrevet om betydningen af ​​små virksomheder i forhold til beskæftigelse, indkomster, økonomisk vækst og endda aktiemarkedet.

Siden sidste opdatering i juni, NFIB Small Business salgs- og sentimentmålinger er kun blevet yderligere forværret. På trods af et stigende aktiemarked i juli og august, sammen med forslag om, at økonomien vil undgå recession, tyder dataene fortsat anderledes på, hvis historiske præcedenser holder.

For eksempel er den overordnede tillid udtrykt af medlemmerne af National Federation of Independent Business (NFIB) ejere på niveauer, der historisk er forbundet med dybe recessioner og bjørnemarkeder.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

Da små virksomheder driver økonomien, beskæftigelsen og lønningerne, er det, NFIB siger, yderst relevant for den faktiske økonomi. Desuden deres “tillid” i økonomien er afgørende for den løbende støtte til beskæftigelse, kapitaludgifter og lønninger. Som vist er det økonomiske syn for NFIB-medlemmer i løbet af de næste 6 måneder styrtdykket til rekordlave niveauer. Det lover ikke godt for yderligere beskæftigelse, kapitaludgifter eller øgede lønninger.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

Men det er ikke kun små virksomheders tillid, der er et recessionssignal. Administrerende direktørs tillid til verdens største multinationale selskaber på tværs af alle industrisektorer er svækket.

CEO Tillid

“Konferencebestyrelsen Mål for CEO Confidence™ i samarbejde med Erhvervsrådet faldt for femte kvartal i træk i 3. kvartal 2022. Foranstaltningen er nu 34, ned fra 42 i 2. kvartal. Foranstaltningen er faldet dybere ind i negativt territorium, til lavpunkter, der ikke er set siden starten af ​​COVID-19-pandemien i 2020, men i overensstemmelse med tidligere kontraktionsperioder. (En læsning under 50 point afspejler flere negative end positive svar.)

“CEO’er forbereder sig nu på den næsten uundgåelige af en amerikansk recession ved årets udgang eller i 2023.”Konferencebestyrelsen

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

I betragtning af at virksomhedernes indtægter og indtjening kommer fra privatpersoners forbrug, bør det ikke være overraskende, at der er en høj korrelation mellem CEO og Consumer Confidence Composite-indekser. Efterhånden som økonomien svækkes, vil administrerende direktører forsøge at bevare beskæftigelsen så længe som muligt, indtil de i sidste ende skal reducere arbejdstagere. Derfor er der en forsinkelse mellem forbrugertillidssammensætningen og CEO-undersøgelsen. Denne forsinkelse er dog en præ-recessionær indikator og antyder i øjeblikket risikoen for en forestående recession.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

Yield Curve Inversion

Som nævnt ovenfor sender begge recessionssignaler en advarsel. Begge har næsten perfekte track records.

Imidlertid er rentekurveinversioner en anden indikator med en ny perfekt track record af recessionsforudsigelser. I øjeblikket er 50 % af de 10-spreads, vi sporer, omvendt. Som sådan er det værd at være opmærksom på dataene. Hvis antallet af inversioner stiger, vil sådanne bekræfte, at en recession er mere sandsynlig. Men afgørende er inversionen er kun et varsel om en recession. Når rentekurverne FN-inverterer, vil det være erkendelsen af ​​recessionen. Sådanne vil ske, når penge skifter fra kortsigtede risikoaktiver til sikkerheden i langsigtede statsobligationer.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

Det er afgørende, at efterhånden som Fed hæver renten, vil flere kurver invertere.

Vigtigst er det, at med den økonomiske vækst, der aftager hurtigt, inflationen har været på de højeste niveauer siden 1980, og forbrugerne har tappet ud, er recessionsrisikoen sandsynligvis højere, end mange er klar over.

Det er dog værd at bemærke bruger “udbyttekurve” som en “markeds timing” værktøj er uklogt, men at afvise budskabet helt er lige så tåbeligt.

Recessionssignaler, recessionssignaler florerer, når Fed hæver renterne

Forberedelse til en politikfejl

Fra vores perspektiv er risikoen for recession fortsat høj, især da Fed aggressivt hæver renten og begrænser den monetære tilpasning.

Mens der er en mulighed for, at økonomien kunne undgå en “lavkonjunktur”, disse odds er i bedste fald ringe. Derfor bør vi som investorer i det mindste forberede os på en storm og så krydse fingre og håbe på det bedste. Retningslinjerne er forenklede, men i sidste ende effektive.

 1. Hæv kontantniveauet i porteføljer
 2. Reducer aktierisikoen, især i områder med høj beta-vækst.
 3. Tilføj eller øg varigheden i obligationsallokeringer, som har tendens til at opveje risikoen under kvantitative stramningscyklusser.
 4. Reducer eksponeringen for råvarer, og inflationen spiller efterhånden som den økonomiske vækst aftager.

Hvis der opstår en recession, vil forberedelsen give dig mulighed for at overleve påvirkningen. Beskyttelse af kapital mod den iboende ødelæggelse vil betyde mindre tid brugt på at komme tilbage til selv efter stormen er forbi.

Alternativt er det relativt ligetil at omallokere midler til aktierisiko, hvis vi undgår en recession, eller hvis Fed vender tilbage til monetær tilpasning.

Investering under en recession kan være farligt, hovedsageligt når forhøjede værdiansættelser er til stede på tværs af alle aktivklasser. Du kan dog tage nogle skridt for at sikre, at øget volatilitet er overlevelsesdygtig.

 • Hav en overskydende nødopsparing, så du ikke er “tvunget” til at sælge under et afslag for at opfylde forpligtelser.
 • Udvid din tidshorisont til 5-7 år, da køb af nødlidende aktier kan blive mere træls.
 • Tjek ikke tvangsmæssigt din portefølje.
 • Overvej at høste skattetab (sælge aktier med tab) for at udligne disse tab mod fremtidige gevinster.
 • Hold dig til din investeringsdisciplin, uanset hvad der sker.

Mens medierne forsøger at vælge den næste markedsbund, er det bedre at lade markedet vise dig. Du kommer for sent, men du vil have en bekræftelse på, at salget er slut.

Men hvis jeg har ret, har vi mere arbejde at gøre først.

lignende indlæg

Leave a Reply