Parmezános csirkehúsgombóc (+VIDEO) – A lány, aki mindent megevett

0
Parmezános csirkehúsgombóc (+VIDEO) – A lány, aki mindent megevett

Ezek Csirke parmezán húsgombóc egy olasz vacsora, amely pillanatok alatt elkészül. Fűszerezett húsgombóc Panko morzsával a csirkeparmezánt evés közben megkívánt ropogósra. Tálaljuk tésztával, fokhagymás kenyérrel és salátával egy finom vacsorához.

CSIRKE PARMEZÁN HÚSGODÁK

A hét elején összefutottam a halállal. A reptér kapujában vártam, és felszállásra készülődtem. Viharos és sötét volt, mivel Floridában legtöbbször legalább egyszer van egy nap. A laptopomon voltam, amikor egy idősebb hölgy mellettem intett az ablakon, és azt kérdezte: „Esik a hó? Mi az?”

Amit nézett, és összetévesztette a hóval, az egy tornádóban röpködő törmelék volt, amely egyenesen felénk jött a kapunál. Olyan széles volt, mint az ablak, így nehéz volt elképzelni, mi is az. Nem láttam az oldalakat, de azonnali rémület tört rám, felkaptam a cuccomat és futni kezdtem.

Úgy nőttem fel, hogy ismétlődően néztem az Óz varázslóját, és a tornádók az egyik legrosszabb félelmem. Kiskorom óta rémálmaim vannak róluk.

A terminál körül papírok és por szállingóztak, így nehéz volt látni. Valahogy futás közben sikerült felhívnom a férjemet. Azt mondta, hogy menjek a fürdőszobába és egy alacsonyabb szintre. Mostanra már megszólaltak a tornádó szirénák, és a lámpák villogtak és kialudtak. Befordultam a sarkon a fürdőszoba felé, és láttam, hogy az emberek holttestei szardíniaként áradnak ki a fürdőszoba bejáratán. Nyilván nem opció.

csirke parmezán húsgombóc

Folyamatosan rohantam az épület közepére a biztonságiak által, és egy kis bejáratban kötöttem ki a falban, ahol összebújtam egy pár Indiana-ból, akik azt mondták, hogy hozzászoktak ehhez, és mindig ott csinálják, ahonnan származnak. A tornádó néhány perc alatt elmúlt, és szerencsére komolyabb kár nem történt, kivéve az aszfalton szétdobált rakományt (beleértve a bőröndömet is, ami teljesen át volt ázva a kilógó cuccoktól).

Soha életemben nem féltem ennyire, és még mindig remegek a történtekre gondolva.

Az utolsó étkezésem, mielőtt elindultam a repülőtérre, ez a csirke parmezán húsgombóc volt. Néhányszor elkészítettem őket, hogy megfelelő legyen.

Van néhány csirkerecept, amit mindig megismételek, csak mert a családom szereti őket, és egyszerűek: ez az egyserpenyős brokkolis csirke és rizs, ez a sült csirke chimichangas és Kimi parmezán csirke. Így ezek a csirke parmezán húsgombócok nagyszerű módja annak, hogy felváltsa egyik kedvenc ételünket.

Csirke parmezán húsgombóc egy kanálon

Amit mindenki szeret a csirkeparmezánban, az a kívül ropogós. A Panko zsemlemorzsa ropogós falatot ad neki, és segít a húsgombócoknak, és kicsit több szerkezetet adni a belsejében. Ezeket nem akartam sajttal bevonni, mert önmagukban is olyan szépek.

HOL TALÁLHATÓ PANKO ZSENÉREMORZSÁT?

A Panko zsemlemorzsa japán stílusú zsemlemorzsa, és ropogósabb, mint a hagyományos zsemlemorzsa. Kéreg nélküli kenyérből készülnek, könnyű és szellős állaguk kiválóan alkalmas ételek sütésére, vagy jelen esetben a csirke parmezán húsgombócok műsütésére, így ropogós állagúak. Közvetlenül a szokásos zsemlemorzsa mellett találhatók az élelmiszerboltjában.

ezt használom Calphalon 12 hüvelykes serpenyő a legtöbb egyserpenyős ételemhez, és sütőben is használható. Ha nincs sütőben használható serpenyőnk, megpiríthatjuk a húsgombócokat, majd áthelyezhetjük egy sütőben használható tepsibe.

HOGYAN KÉSZÍTSÜK CSIRKE PARMEZÁN HÚSGOMBÁT

 1. Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, a tojást, a parmezán sajtot, a zsemlemorzsát, a fokhagymaport, az olasz fűszereket, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Forgasd 1 1/2 hüvelykes golyókat.

 2. Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat egy nagy, sütőben használható serpenyőben közepes lángon. A húsgombócok felét megforgatjuk Panko zsemlemorzsában, és az olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. Törölje ki a Panko zsemlemorzsát, és melegítse fel a maradék 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon. A maradék húsgombócokat Panko zsemlemorzsába forgatjuk, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Vegye ki a serpenyőből.

 3. Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Öntsük a marinara szószt a serpenyőbe, és helyezzük a húsgombócokat a szósz tetejére. A húsgombócokat 20 percig sütjük, a sütés utolsó 5 percében mozzarellát szórunk rá. Díszítsük bazsalikommal, és tészta mellé tálaljuk.

EGYÉB RECEPTEK:

Csirke parmezán húsgombóc

Csirke parmezán húsgombóc

Ezek Csirke parmezán húsgombóc vannak egy olasz vacsora, ami pillanatok alatt elkészül. Fűszerezett húsgombóc Panko morzsával, hogy a ropogósra evés közben megkívánja Csirke Parmezán. Tálaljuk tésztákra fokhagymás kenyérrel és salátával, hogy finom legyen vacsora.
 • 1 lb darált csirke
 • 1 tojás
 • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
 • 1/2 csésze Panko zsemlemorzsa, (és még kb 3/4 csésze zsemlemorzsa a későbbi sodoráshoz)
 • 1 teáskanál fokhagyma por
 • 1 teáskanál Olasz fűszerek
 • 1 teáskanál kóser só
 • 1/2 teáskanál bors
 • 1/2 teáskanál tört pirospaprika
 • 1/4 csésze olivaolaj, , megosztott
 • 1 (26 uncia) jar marinara szósz
 • 1/2 csésze reszelt mozzarella
 • 2 evőkanál bazsalikom, tépve, (választható)
 • Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, a tojást, a parmezán sajtot, a zsemlemorzsát, a fokhagymaport, az olasz fűszereket, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Forgasd 1 1/2 hüvelykes golyókat.

 • Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat egy nagy, sütőben használható serpenyőben közepes lángon. A húsgombócok felét megforgatjuk Panko zsemlemorzsában, és az olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ha szükséges, adjon hozzá még olajat. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. Törölje ki a Panko zsemlemorzsát, és melegítse fel a maradék 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon. A maradék húsgombócokat Panko zsemlemorzsába forgatjuk, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Vegye ki a serpenyőből.

 • Melegítse elő a sütőt 350 fokra. Öntse a marinara szószt a sütőben használható serpenyőbe (vagy bármilyen sütőedénybe belefér), és helyezze a húsgombócokat a szósz tetejére. A húsgombócokat 20 percig sütjük, a sütés utolsó 5 percében mozzarellát szórunk rá. Díszítsük bazsalikommal, és tészta mellé tálaljuk.

Ha nincs sütőben használható serpenyőnk, barnítsa meg a húsgombócokat egy serpenyőben, majd tegye át egy sütőben használható tepsibe.
Néha a Panko darabkái leeshetnek barnuláskor, és túlságosan megéghetnek, ezért a húsgombócokat adagonként pirítjuk meg, és közben töröljük ki a serpenyőt.
csirke parmezán húsgombóc

hasonló hozzászólások

Leave a Reply