Oprettelse af en ny Bordeaux | Kultvine

0
Oprettelse af en ny Bordeaux |  Kultvine

På vores seneste vinsmagning besøgte vi nyopførte vingårde og kældre hver dag. Vi startede med Chateau Figeac. Dens 80 stærke kar strålede af futuristisk mystik i den røde LED-lysinstallation, da familien Manoncourt forberedte sig til kælderens indvielsesfest.

Chateau Lynch Bages holdt også en lanceringsfest i sin imponerende nye vingård med et glasagtigt ydre, der minder om Louvre. Dens state-of-the-art interiør gør slottet i stand til at udnytte tyngdekraften. Faktisk er denne fantastiske nye bygning designet af den kinesiske amerikanske arkitekt Chien Chung Pei, hvis far skabte Louvres glaspyramide.

Chateau Haut Baillys nye vingård er formet som et amfiteater. 54 betonkar er arrangeret i tre koncentriske cirkler på mellemgulvet. Under det er tønder af 2021-årgangen, der gennemgår 14-18 måneders lang stigning.

I midten af ​​det aldrende gulv var der en lille lysplet. Da jeg trådte ind i den og talte, kunne jeg ikke høre andet end min egen stemme. Aftenen før vores smagning gav flere mongolske halssangere en optræden her. Jeg kan kun forestille mig, hvor hypnotiserende og transportive deres sange var for både publikum og vintønderne omkring dem.

Disse nye vingårde var spektakulært unikke. Alligevel ligner de hinanden i det, de tilføjer til vinfremstilling: evnen til at bruge tyngdekraftens energi til at udvinde mere skånsomt og præcist, hvilket bringer terroir frem i forgrunden.

Disse innovationer skinnede igennem i en vanskelig årgang som 2021. Præcision og kontrol i udvindingen gav vinene de tanniner, struktur og koncentration, der var nødvendige for langtidslagring, uden at lade grønheden og syrligheden fra undermodne frø snige sig ind.

Thomas Burke, kommerciel relationschef hos Chateau Margaux, fortalte os, at det for 30 år siden ikke var muligt at lave vin som 2021-årgangen. En laboratorieanalyse af tøndeprøverne var sammenlignelig med 2019 på samme trin, bortset fra alkoholniveau.

Der var også ændringer i vinmarkerne. Mange godser har taget dækafgrøder til sig som et middel til at fremme biodiversitet og jordsundhed. Endnu vigtigere, ved at introducere konkurrenter til vand og næringsstoffer på jorden, vil vinstokke lære at være konkurrencedygtige og udvikle dybere, stærkere rødder. Jo hårdere vinstokkene er, jo mere modstandsdygtige vil de være i tider med ekstrem varme, tørke og overdreven vand.

Konkurrence kommer også i form af frugt- og nøddetræer. Topslotte på begge bredder, såsom Angelus og Smith-Haut-Lafitte, har forpligtet sig til agroforestry – plantning af træer som blomme, æble, mandel og sibirisk elm i deres vinmarker.

Disse træer vil tage årtier at modne. Når de gør det, vil de hjælpe jorden med at beholde nok vand til, at vinstokke kan overleve i de tørreste år. Desuden kan træer etablere et netværk af mykorrhizasvampe, som er medvirkende til at genopbygge næringsstoffer og forynge jorden. Måske om 50 år vil Chateau Pavie igen være omgivet af barky lavforgrenede pavie-ferskentræer, som det var for 2.000 år siden!

Hvorfor planter slotte mere end vinstokke?

Det er fordi verden ændrer sig. Det samme er den banebrydende vindyrkningsfilosofi. Fremtiden for bæredygtig vinfremstilling ligger i at arbejde med naturen og dens rigdomme gennem polykultur og agroøkologi, i modsætning til at se dem som hindringer og ineffektivitet.

Som Chateau Cheval Blanc stolt skrev i forordet til sit 2021-manifest, “er det både vores ansvar og vores pligt at spille en rolle i opbygningen af ​​en mere bæredygtig og ansvarlig landbrugsform.”

lignende indlæg

Leave a Reply