Kul: Tal beskidt til mig – OWTW

0
Kul: Tal beskidt til mig – OWTW

Rundt om i verden fortsætter efterspørgslen efter beskidt kul med at vokse, og kulpriserne kører, som politiet er efter det.

I lyset af dette er det værd at fremhæve, hvor hadede og underinvesterede kulaktier stadig er i dag.

I 2006 handlede kulminearbejder Peabody Energy (BTU) til 31x P/E og blev markeret som et “brændende køb” (H/T til @GringoInvesting).

Til sammenligning handler Peabody i dag til omkring 3x P/E. Man kan argumentere for, at aktien er tættere på at være et “brændende køb” i dag, end den var, da ovenstående artikel blev offentliggjort. Sjovt hvordan det virker, ikke?

🤔 FØRSTE VS. ANDEN-NIVEAU TÆNKNING

Howard Marks fra Oaktree Capital er ude med et nyt kundebrev, Jeg beder til Afvige. Hvis du ikke har læst den endnu, vil den være en god weekendlæsning. Især følgende guldklump gav genklang hos os:

Tænkning på første niveau er forenklet og overfladisk, og næsten alle kan gøre det (et dårligt tegn for alt, der involverer et forsøg på overlegenhed). Alt, hvad tænkeren på første niveau behøver, er en mening om fremtiden, som i “Udsigterne for virksomheden er gunstige, hvilket betyder, at aktien vil stige.”

Tænkning på andet niveau er dyb, kompleks og indviklet. Tænkeren på andet niveau tager rigtig mange ting i betragtning:

  • Hvad er rækken af ​​sandsynlige fremtidige resultater?
  • Hvilket resultat tror jeg vil ske?
  • Hvad er sandsynligheden for, at jeg har ret?
  • Hvad mener konsensus?
  • Hvordan adskiller min forventning sig fra konsensus?
  • Hvordan stemmer den nuværende pris for aktivet med konsensussynet om fremtiden og med mit?
  • Er konsensuspsykologien, der er indarbejdet i prisen, for bullish eller bearish?
  • Hvad vil der ske med aktivprisen, hvis konsensus viser sig at være rigtig, og hvad hvis jeg har ret?

Forskellen i arbejdsbyrde mellem første-niveau- og andet-niveau-tænkning er klart massiv, og antallet af mennesker, der er i stand til sidstnævnte, er lille sammenlignet med antallet, der er i stand til førstnævnte.

Tænkere på første niveau leder efter simple formler og nemme svar. Tænkere på andet niveau ved, at succes med at investere er modsætningen til simple.

For et eksempel på, hvordan vi bruger denne ramme, er praksis, lad os tage et kig på den nuværende energikrise, især naturgas. Mangel på naturgas påvirker produktionen af ​​ammoniak. Ammoniak bruges i gødningsproduktionen, hvilket vi fik meget positivt på.

En reduktion i eller stigning i prisen på gødning påvirker den samlede fødevareforsyning. De mest modtagelige for fødevaremangel er blandt andet afrikanske lande. De har samtidig dollarlån.

Som en konsekvens heraf skaber en manglende evne til at servicere disse en betalingsbalancekrise, som i sig selv giver næring til dollarstyrken og påvirker flere lag af økonomien ved at bruge dollarkreditmarkeder.

Du kunne ekstrapolere dette endnu længere, men lad os stoppe her for at identificere nogle få vigtige investeringsmuligheder (vi er trods alt kapitalister i hjertet).

Langt landbrug, langvarig energi og lange geopolitiske spændinger (som i valuta er kort i forhold til dollaren) – i sidste ende er det, hvad enhver betalingsbalancekrise medfører.

🤷 ALLE TING OVERGANG…

Det føles som et helt liv siden, da vi – tilbage i februar 2020 – begyndte at advare om, at nedlukninger vil medføre inflation og mangel. Spol frem til i dag, og disse irriterende ting er nu en del af vores daglige liv. Vi har for nylig oprettet en dedikeret inflationskanal i vores Insider privat forum, hvor medlemmer kan dele deres egne erfaringer med alt “forbigående”.

I denne uge har vi et par “støvler på jorden”-indsigter fra hele verden. Det hele startede med Seans rapport fra et lokalt supermarked:

Flødeost hos M&S var £1, derefter gik den op til £1,10, men dagens pris er £1,75. Hr. Biden siger, at inflationen er 0 %

Og så sagde Kathryn:

Jeg kan ikke tale for dig Sean, men her i NZ er æsker med kagemix steget med 89 % fra tirsdag i denne uge fra sidste måned. Da jeg var i butikken i denne uge kunne jeg ikke tro på stigningen. Priserne på frosne chips (pommes frites) blev bogstaveligt talt fordoblet på en uge pr. pose. $3 til $6 dollars.

Og endelig denne fra Ash med en “beskeden” tredobling af energiomkostningerne:

Så min energiperiode (gas og el) er til fornyelse (boende i Storbritannien). Den faste periode, de tilbyder, er 200 % månedlig stigning i forhold til mine nuværende månedlige omkostninger.

Sheesh, hvis jeg var klog, skulle jeg have investeret i olie og gas… åh vent jeg er en del af kapitalistiske udnyttelsesmængder….

Forhåbentlig fed plus-sized udbytte fra olie- og gasaktierne i Insider-portefølje vil betale for Ashs energiregninger (og lidt til).

📈 INFLATION: DU VILLE DET, DU FIK DET

Mens vi var på spørgsmålet om inflation, mindede vores ven Kuppy os om dengang, hvor Feds spidse sko var bekymrede for, at inflationen var for lav. Hvis vores hukommelse tjener os rigtigt, ønskede de, at inflationen skulle løbe varm (deres ord, ikke vores).

Kan du tro, at det er mindre end to år siden? Livet, som de siger, kommer hurtigt mod dig. Men desværre, i dette tilfælde, er det os alle, der betaler prisen (ingen ordspil).

🤣 UGENS HUMOR

Skørt, ikke? Men det er præcis, hvor vi står i dag.

Hav en god weekend!

lignende indlæg

Leave a Reply