Køb aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

0
Køb aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Køb aktier på et bjørnemarked. Det lyder meget nemmere, end det er. Sandt at sige, når det kommer tid til at købe aktier, vil du ikke.

Som diskuteret tidligere vedrørende obligationer, når aktiver er på et bjørnemarked, og priserne er lavere, køber investorer gentagne gange ikke, selvom de burde. Det er derfor, efter tre store tyremarkeder siden 1980, 80 % af individerne er sørgeligt uforberedte på pensionering.

“Tabsaversion” er en af ​​de førende faktorer, der påvirker investeringsbeslutninger, ifølge en nylig undersøgelse fra CFA Institute of investment practitioners.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Hvad er tabsaversion?

“Tabsaversion er en tendens i adfærdsfinansiering, hvor investorer er så bange for tab, at de fokuserer på at forsøge at undgå et tab mere end på at opnå gevinster. Jo mere man oplever tab, jo større sandsynlighed er der for, at de bliver tilbøjelige til tabaversion.

Forskning i tabsaversion viser, at investorer føler smerten ved et tab mere end dobbelt så stærkt, som de føler glæden ved at tjene penge.”Corporate Finance Institute

Ifølge CFI er eksempler på “tab aversion” omfatte:

 • Investering i lavt afkast, garanterede investeringer frem for mere lovende investeringer.
 • Ikke at sælge en aktie, når din nuværende rationelle analyse af aktien indikerer, at det burde være det.
 • At sælge en aktie, der er steget i pris for at realisere en gevinst på et hvilket som helst beløb, selvom analysen indikerer, at investorer bør holde aktien.
 • At fortælle sig selv, at en investering ikke er et tab, fordi salgstransaktionen ikke har fundet sted.

Disse er alle følelsesmæssige beslutninger drevet af prisfald.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Detailinvestorer køber ikke rigtige bunde.

”Det skal understreges, at høje aktiekurser er den rationelle købers fjende. Omvendt er lavere aktiekurser den rationelle købers allierede.” – Doug Kass

Som nævnt i et nyligt nyhedsbrev, og til Dougs pointe er mange aktier på betydelige bjørnemarkeder på trods af, at S&P 500-indekset kun er i en korrektion. For at vide:

Som nedenstående tabel viser, viste de 120 virksomheder, at af de 1380 virksomheder, der blev screenet med markedsværdier over 7 milliarder dollars, den største prisødelæggelse fra deres 52-ugers højder. Du vil bemærke mange af “meme stock”-favoritterne som Shopify, Docusign, Pintrest, Nvidia osv. Disse virksomheder er faldet 46% eller mere fra deres 52-ugers højder. I enhvers bog er det et “bjørnemarked”.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Graver vi dybere, finder vi, at mange af de beholdninger, som Ark Innovation Fund (ARKK) ejer, er faldet med 40 % eller mere, hvilket er grunden til, at der er en så stor præstationsforskel fra S&P 500.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Selvom ikke alle virksomheder, der er faldet 20% eller mere fra deres respektive højdepunkter, er det “grundlæggende billigt,” der er mulighed. Men historisk set, når bjørnemarkeder synker deres kløer i investorer, tager det typisk ret lang tid for investorer at vende tilbage til deres tidligere spekulative måder. Det skyldes, at ødelæggelsen af ​​rigdom og psykologisk ødelæggelse er så udbredt, at individer ikke længere stoler på sig selv til at træffe ordentlige investeringsbeslutninger.

Sådan er det ikke i øjeblikket. Som det fremgår af sidste uges Bed Bath & Beyond-debacle, har detailinvestorer endnu ikke lært lektien. Siden markedets bund i juli, er detailinvestorer kommet tilbage til det samme “Meme-aktier. Den endelige overfald var ikke overraskende.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Da detailinvestorer har tendens til at være tænkere på første niveau når markederne endelig bunder, er det usandsynligt “Meme aktier” vil føre vejen højere.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Tænkning på første niveau

“Oaktree Capital Managements Howard Marks’ forestilling om både første- og andetniveautænkning kommer til at tænke på og synes passende at fremhæve i denne korrespondance.

 • Tænkning på første niveau siger: ‘Markedet står over for et væld af modvind; lad os sælge markedet.’
 • Tænkning på andet niveau siger: ‘Der er modvind, men alle kender dem, og de får delvist nedsatte markedspriser; lad os købe markedet.’

Spørgsmålet er selvfølgelig, i hvilken grad disse bekymringer er blevet udelukket? Desværre er den svære del, som vi kun vil vide med sikkerhed med bagklogskabens fordel!” – Doug Kass

Som vist i diagrammet nedenfor, mens det seneste salg diskonterede mange aktier, forbliver indekset som helhed overvurderet og afveg betydeligt over dets langsigtede væksttrend.

købe aktier, købe aktier nu? Når det er tid, vil du ikke.

Som bemærket af den nylige genopblussen af ​​spekulativ mani fra de seneste lavpunkter, tvivler vi på, at markedet har nået sin endelige bund. Det er især tilfældet, da Fed hæver renten, vender sin balance, og økonomien bremses.

Ikke desto mindre eksisterer der i øjeblikket lommer af muligheder. Det eneste problem er, om enkeltpersoner vil finde modet til at købe, når hvert instinkt fortæller dem at sælge. Det er bemærkelsesværdigt, at det er utroligt svært at skifte fra første- til andet-niveau-tænkning. Vores følelser vil presse os til at reagere ved at antage, at de nuværende markedsforhold vil fortsætte på ubestemt tid. Som mennesker søger vi at undgå smerte; derfor reagerer vi for at stoppe tabene i at stige.

Men på det tidspunkt af kapitulation bliver de værste beslutninger taget.

‘Hele problemet med verden er, at tåber og fanatikere altid er så sikre på sig selv, og klogere mennesker så fulde af tvivl.’ – Bertrand Russell

Det er usikre tider, og vi bør være fulde af tvivl, men med den usikkerhed kommer mulighederne.” – Doug Kass.

Køber aktier når der er “blod i gaderne” er det sværeste at gøre.

Det er også det mest rentable i det lange løb.

lignende indlæg

Leave a Reply