Jim Cramer siger, at Feds pivot betyder køb af aktier?

1
Jim Cramer siger, at Feds pivot betyder køb af aktier?

Jim Cramer sagde for nylig, at det vil være tid til at købe aktier, når Fed drejer.

“Når Fed kommer af vejen, har du et rigtigt vindue, og du er nødt til at springe igennem det. … Når en recession kommer, har Fed den gode fornuft til at stoppe med at hæve renten,” sagde “Mad Money”-værten. “Og den pause betyder, at du er nødt til at købe aktier.”

Naturligvis er en sådan stemning ikke overraskende i betragtning af, at investorer i løbet af det sidste årti gentagne gange er blevet slået til underkastelse til at købe aktier, når Federal Reserve lemper pengepolitikken. Det var et punkt, vi diskuterede i “Pavlovs hunde og klokkens ringning:”

Klassisk konditionering (også kendt som Pavlovian eller respondentkonditionering) refererer til en indlæringsprocedure, hvor en potent stimulus (fx mad) parres med en tidligere neutral stimulus (fx en klokke). Pavlov opdagede, at når den neutrale stimulus blev introduceret, ville hundene begynde at salivere i forventning om den potente stimulus, selvom den ikke var til stede i øjeblikket. Denne læreproces er resultatet af den psykologiske “parring” af stimuli.”

Ringer Klokken

Pavlovs eksperiment er et glimrende eksempel på “klassisk konditionering” vedrørende investering.

I 2010 introducerede den daværende Fed-formand Ben Bernanke “neutral stimulus” til de finansielle markeder ved at tilføje en “tredje mandat” til Feds ansvar – oprettelsen af “rigdomseffekt.”

“Denne tilgang lettede de økonomiske forhold tidligere og ser indtil videre ud til at være effektiv igen. Aktiekurserne steg, og de langsigtede renter faldt, da investorerne begyndte at forudse denne yderligere handling. Lettere økonomiske forhold vil fremme økonomisk vækst. For eksempel vil lavere realkreditrenter gøre boliger mere overkommelige og give flere boligejere mulighed for at refinansiere. Lavere renter på virksomhedsobligationer vil tilskynde til investeringer. Og højere aktiekurser vil øge forbrugernes velstand og hjælpe med at øge tilliden, hvilket også kan anspore forbruget. Øget forbrug vil føre til højere indkomster og overskud, som i en god cirkel yderligere vil understøtte økonomisk ekspansion.”

– Ben Bernanke, Washington Post Op-Ed, november 2010.

Vigtigt er det, for at konditioneringen skal fungere “neutral stimulus”, når den indføres, skal den efterfølges af “potent stimulus” for “parring” at være færdiggjort. For investorer, hver runde af “Kvantitative lempelser” introducerede “neutral stimulus”, aktiemarkedet steg, den “potent stimulus.”

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

I betragtning af vægten af ​​beviserne fra det seneste årti med markedspræstationer, giver det mening, at aktierne skulle klare sig bedre, hvis Fed “pivoter” fra pengepolitiske stramninger.

Her er problemet med Jim Cramers udtalelse. Det er forkert.

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

Fed Pivots og recessioner

Siden 2009 har markedet og økonomien reageret negativt, når Fed bevæger sig væk fra pengepolitiske lempelser. Det er ikke kun et indenlandsk spørgsmål, da ECB, PBOC og BOJ har deltaget i lignende monetære indkvarteringsprogrammer. Sidste gang, Fed begyndte at hæve renten og reducere sin balance, var i 2018. Fed vendte kursen blot et par måneder senere og 20 % lavere på de finansielle markeder. Så, i 2020, tilførte Fed massivt markederne med likviditet, da den økonomiske nedlukning rystede de finansielle markeder.

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

Det ser ud til, at Jim Cramer har ret i, at når Fed drejer, er det tid til at købe aktier. Desværre er det ikke så tydeligt, som det ser ud, når man ser tilbage i tiden.

Som vist nedenfor har Fed siden 1960’erne gentagne gange hævet renten for at bekæmpe inflationen. Navnlig fortsætter aktiemarkedet med at præstere, når Fed hæver renten. Hver gang fik denne stigning på aktiemarkedet, da Fed hævede renten, investorer til at tro, at denne gang var anderledes. Imidlertid stoppede Fed eller skiftede fra monetær tilpasning, da en økonomisk recession eller krise blev realiseret.

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

Forsinkede data

Det er tilfældet, fordi Federal Reserve opererer på forsinkede data såsom inflation og beskæftigelse for at diktere pengepolitiske ændringer. Da det tager 6-9 måneder for ændringer i renten at arbejde sig igennem systemet, er det for sent, når dataene afspejler en politikfejl.

Følgende diagram over arbejdsløshedsraten, recessioner og den effektive rente fra Fed Funds viser problemet. I øjeblikket hæver Fed renten, da arbejdsløsheden forbliver meget lav. Imidlertid vender arbejdsløsheden historisk kraftigt ved realiseringen af ​​en økonomisk recession, da Fed sænker renten.

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

Selvom det kan virke logisk at “køb aktier” når Fed laver sit indledende pivot, tyder historien på, at et sådant opkald ofte er en tidlig begivenhed. Da Fed ændrer retning, når den indser, at den har begået en politikfejl, er markedet generelt midt i et bjørnemarked.

Der er et andet problem med Cramers “buy the pivot”-kald. I betragtning af at inflationen præsenterer en ny dynamik, der ikke har været vidne til i 40 år, tyder det på, at Fed sandsynligvis ikke vil dreje om på noget tidspunkt snart.

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

Fed vil sandsynligvis ikke dreje om noget snart.

Federal Reserves eneste fokus er at bringe inflationen ned til dens målsats på 2 %. I betragtning af at inflationen i øjeblikket er tæt på 9 %, har Fed meget arbejde at gøre. Som St. Louis Fed-præsident James Bullard udtalte i denne uge:

”Jeg tror, ​​vi nok skal være højere i længere tid for at få beviset for, at vi skal se, at inflationen faktisk vender rundt på alle dimensioner og på en overbevisende måde kommer lavere, ikke bare et kryds lavere hist og her. ”

Der er meget i den udtalelse. Som nævnt ovenfor vil det bremse økonomisk vækst og indtjeningsvækst, efterhånden som Fed strammer pengepolitikken yderligere. Dette vil gøre værdiansættelser sværere at retfærdiggøre på nuværende niveauer.

For det andet giver markeds- og kreditspændene Federal Reserve masser af plads til at operere. Som vi bemærkede tidligere, når det kommer til de finansielle markeder, er Feds primære fokus “finansiel stabilitet.”

I øjeblikket er der INGEN tegn på økonomisk stress, meget mindre ustabilitet. Fra Federal Reserves perspektiv, på trods af faldet i aktivmarkederne i 2022, er investorerne stadig 23 % højere end på markedets top i 2022. Fraværende en uordnet nedsmeltning; Fed vil fortsat fokusere på, at aktierne stadig er over deres top før krisen. Som BofA bemærker:

“Da husholdningerne i en typisk forbrugsmodel reagerer på vedvarende ændringer i priserne over en periode på tre år eller deromkring, er Fed overbevist om, at velstandseffekten stadig er positiv.”

Jim Cramer, Jim Cramer siger, at Fed betyder at købe aktier?

For det andet, mens kreditspændene er steget, er de stadig velkontrollerede, hvilket tyder på, at det finansielle stress på kreditmarkederne fortsat er lavt.

Mens Jim Cramer, og de fleste investorer, savler ved tanken om en Fed-pivot, med lidt stress på kreditmarkedet, kan Fed forblive fokuseret på at bekæmpe inflation.

Tag dog ikke fejl, da Fed fortsætter med at hæve renten, er der en stigende risiko for det “ordnet” markeder hurtigt bliver “uorden.

Vil Fed “pause” deres rentestigninger?

Det svar er “Ja.”

De eneste spørgsmål er “hvornår sker det” og “hvor hurtigt bliver Fed nødt til at vende kursen?”

Det, der er klart, er, at tiden til at købe aktier ikke er, når Fed holder pause, men når Fed funds-renten vender tilbage til nulgrænsen.

lignende indlæg

Leave a Reply