Instant pot barna rizs (rövid + hosszú szemű!)

0
Instant pot barna rizs (rövid + hosszú szemű!)

készítése Instant pot barna rizs olyan egyszerű, mint az 1-2-3. Csak és Azonnali pot, víz és barna rizs, és máris készen áll egy nagy adag rizs elkészítésére. Minden alkalommal tökéletes és bolyhos lesz.

Főtt barna rizs az Instant Potban.

Miért az Instant Pot Brown Rice?

Hányszor csináltál barna rizst a tűzhelyen, és délre ment? Nem kell aggódnia a megégett vagy pépes rizs miatt, ha barna rizst készít az Instant Potban!

Az Instant Pot Brown Rice minden alkalommal tökéletesen sikerül, és nincs okunk felhajtásra. Íme az összes ok, amiért a jövőben csak Instant Pot barna rizst készítsen.

kiemeli az Instant pot barna rizst

 • Az Instant Potban lévő barna rizs elkészítéséhez mindössze két összetevőre van szüksége: barna rizs + víz.
 • A barna rizs az Instant Potban minden alkalommal bolyhos és tökéletes lesz.
 • Az Instant Potban nagy adag barna rizst készíthet, és egy egész hétig eláll. Étkezéshez kiváló!

Hogyan készítsünk instant edényes barna rizst

 1. Öntsön 1 csésze barna rizst és 1 csésze vizet az Instant Potba.
 2. Seal Instant Pot > állítsa kézi nagynyomásra > főzze 20 percig
 3. Természetes kioldó nyomás a hosszú szemű barna rizs + gyorskioldó rövid szeműhöz barna rizs
 4. Távolítsa el a fedelet az Instant Potról, és egy villával puhítsa meg a rizst.
Főtt rövid szemű barna rizs egy tálban.

Instant pot barna rizs 101

Bár az Instant Pot barna rizs elkészítése egyszerű, néhány dologra figyelni kell, mielőtt elkészíti a tökéletesen főtt Instant Pot barna rizst.

Milyen típusú barna rizst használjak?

Amikor arról van szó, hogy milyen barna rizst használjon, (általában) két lehetőség közül választhat –> rövid szemű vagy hosszú szemű barna rizs. Bár minden rizsből különböző típusúak vannak, mindkettőt elkészítheti az Instant Potban.

Rövid szemű barna rizs vs. hosszú szemű barna rizs

Rövid szemű barna rizs – A rövid szemű barna rizs általában keményítőbb, mint a hosszú szemű barna rizs. Hajlamos arra, hogy puha, ragadós és bolyhos legyen. A rövid szemű barna rizs főzési ideje 20 perc, de gyorsan engedje el a nyomást.

Hosszú szemű barna rizs– A hosszú szemű barna rizs kevésbé keményítőtartalmú, mint a rövid szemű barna rizs, és kissé szárazabb, mint a többi rizs. A hosszú szemű barna rizs főzési ideje ennyi 20 percig, de hagyni kell a nyomást 10 percig természetes módon felengedni.

Mi a legjobb víz/rizs arány?

A víz:rizs aránya 1:1—> 1 csésze víz:1 csésze barna rizs

A víz:rizs arány ugyanaz bármilyen típusú rizs! Ugyanez vonatkozik a barna rizsre is. Legyen Egyszerű 1:1 arányban tökéletesen főtt rizs marad.

Ügyeljen arra, hogy pontosan ugyanazt az edényt használja a rizs és a víz méréséhez. Ez biztosítja, hogy mindegyikből ugyanazt a pontos mennyiséget kapja.

Rizs öntése az Instant Potba.

Natural Release vs. Quick Release

Ha az Instant Potról van szó, mindenki fejében ott motoszkál az a kérdés, hogyan lehet felszabadítani az Instant Pot nyomását. Ennél a barnarizs-receptnél természetesen az egyik rizstípusnál elengeded, a másiknál ​​pedig a gyorskioldást.

Természetes felszabadulás– Természetesen kiengedi a hosszú szemű barna rizst, hogy a nyomás lassan csökkenjen, és a rizsnek egy kicsit több ideje legyen a folyadék felszívására.

Gyors kioldás- Gyorsan el szeretné engedni a nyomást a rövid szemű barna rizstől, mert így elkerülhető, hogy a rizs pépes legyen. Mivel a barna rizs kicsit keményítőbb, nagyobb eséllyel pépes lesz.

Öntsön vizet az Instant Potba a barna rizzsel.

Instant Pot Brown Rice Qs

Ki kell öblítenem a rizst főzés előtt?

Igen, nagyon fontos, hogy főzés előtt öblítse le a rizst. Leöblíti a szennyeződéseket, és ez segít megakadályozni, hogy a rizs ragacsos legyen a főzés után.

Miért pépes a rizsem?

Ha a rizs még mindig pépes, akkor valószínűleg túl sok vizet adott hozzá, vagy túl sokáig hagyta az Instant Pot természetes kioldódását. Sajnos a pépes rizst nem lehet megjavítani. A maradékból kását ajánljuk!

Miért ropogós még mindig a rizsem?

Ha a rizs még mindig ropogós, akkor nem adtak hozzá elegendő vizet, vagy nem engedték ki megfelelően a nyomást az Instant Potból. Sajnos nincs mód annak biztosítására, hogy ne kapja meg az égési figyelmeztetést, ha megpróbálja tovább főzni a rizst.

Ropogós rizs használatához adjuk hozzá egy leveshez, vagy főzzük kevés olajban és vízben a főzőlapon egy serpenyőben.

Hogyan tárolhatom az Instant Pot barna rizst?

Az Instant Pot barna rizs tárolásához vegye ki a rizst az Instant Potból, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt egy légmentesen záródó tárolóedénybe helyezné. A barna rizs akár 7 napig is eláll a hűtőszekrényben.

Lefagyaszthatom az Instant Pot barna rizst?

Igen, lefagyaszthatja az Instant Pot barna rizst. A barna rizs fagyasztása nagyszerű módja annak, hogy mindig kéznél legyen a főtt rizs.

Az Instant Pot barna rizs lefagyasztásához hagyja teljesen kihűlni, majd tegye egy fagyasztható zacskóba, és tegye a fagyasztóba legfeljebb 3 hónapra.

Milyen recepteket készítek az Instant Pot Brown Rice-ből?

Ezt az Instant Pot barna rizst használhatod bármely étkezés köretének, belekeverheted sült rizsbe, vagy akár egyszerű rizspudingot is készíthetsz. A lehetőségek végtelenek. Íme néhány szórakoztató étkezési ötlet barna rizshez.
Vegetáriánus sült rizs – hagyja ki a rizs főzését ebben a receptben, és csak használja ezt a barna rizst!
Fiesta lazacos rizstálak – ebben a receptben cserélje ki a fehér rizst ezzel a barna rizzsel.
Vegetáriánus barna rizstálak – ez a recept barna rizst használ!

Bolyhos rizs instant potban.

Hozzávalók

 • 1 csésze hosszú szemű barna rizs vagy rövid szemű barna rizs
 • 1 csésze víz vagy húsleves

Utasítás

 • Adjuk hozzá a barna rizst egy finom szitához, és öblítsük hideg víz alatt, amíg a víz el nem tud tiszta lenni.

 • Adja hozzá a rizst és a vizet az Instant Pot-hoz, és keverje össze a rizst és a vizet. Ügyeljen arra, hogy az összes rizst ellepje a víz.

 • Fedje le és zárja le az Instant Pot nyomásszelepét.

 • Állítsa az Instant Pot-ot magas nyomásra, és főzze 20 percig.

 • A nyomás feloldásához, a a hosszú szemű barna rizs 10 percig természetesen engedi a nyomást majd engedje el a maradék nyomást az Instant Potból. Rövid szemű barna rizshezgyorsan engedje el a nyomást.

 • Forgasd fel a rizst és tálald!

Táplálkozási tények

Kalória: 160kcal Szénhidrátok: 36g Fehérje: 3g Zsír: 1g Rost: 0g Cukor: 0g

hasonló hozzászólások

Leave a Reply