Indtjening falder – Der skal sandsynligvis mere til, før vi er færdige

0
Indtjening falder – Der skal sandsynligvis mere til, før vi er færdige

Sidste år skrev jeg en artikel, der diskuterede det Indtjeningsestimater for 2022 var for optimistiske i betragtning af den forestående vending af økonomien “Sukker rus” massive likviditetsindsprøjtninger. Med Feds renteforhøjelser, høj inflation og langsommere økonomisk vækst i vente, er en fortsættelse af dette indtjeningsfald meget sandsynligt.

Vi har tidligere bemærket, at indtjeningsestimater var alt for optimistiske og ville skulle komme ned for at tilpasse sig de økonomiske realiteter. Den proces er nu begyndt. I de sidste par måneder er estimaterne for Q4-2023 faldet med ca. 12 %. Dette ville blive betragtet som normalt for en økonomisk afmatning. Men hvis økonomien glider ind i en recession, vil et fald på 50 % i estimater være på linje.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Der bør ikke være nogen overraskelse, da økonomisk vækst og indtjening har en langsigtet historisk sammenhæng. Det virker logisk, da økonomisk aktivitet genererer indtægter for virksomhederne. Derfor, selvom det er muligt for indtjeningen at vokse hurtigere end økonomien til tider, dvs. efter recession, kan de ikke vokse ud af økonomien i det uendelige. Indtjeningsstigningen i 2021 er noget, man aldrig har været vidne til tidligere, og som i sidste ende skal vende tilbage til normer.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Estimater er ekstremt afvigende

På trods af aftagende økonomisk vækst i takt med at inflationen stiger, reduktion af likviditet og overskudsmargener under pres, fortsætter analytikere med at holde estimaterne højt. I øjeblikket er estimater for Q4-2023 $214,23/aktie ifølge S&P. Dette er revideret ned fra $242,21 i maj, hvilket kun tyder på en stigning på 8% i indtjeningen over to år. Næppe noget, der understøtter stærkt stigende aktivpriser.

Endnu vigtigere, på trods af de seneste nedjusteringer, overstiger de nuværende estimater stadig den historiske 6% eksponentielle væksttrend, som indeholdt indtjeningsvækst siden 1950, ved en af ​​de mest markante afvigelser nogensinde.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

De eneste to tidligere perioder med lignende afvigelser er “Finansielle krise” og “Dot.com” boble.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Mens mange er blevet mere og mere bullish på markedet, tyder det på “bund” for aktier bliver lavet, vil jeg advare ellers.

Markedsrisikoen forbliver fundamental på baggrund af vendingen af ​​den monetære tilpasning. De væsentligste bundlinje-indtjeningsdrivere forbliver regnskabsmæssige gimmicks, aktietilbagekøb og lavere skattesatser. Men efterhånden som vi går frem, er der talrige risici for indtjeningen.

 • Ændringer i skattekode eller satser (alias 15% minimum selskabsindkomstskat.)
 • Øgede låneomkostninger fra højere renter.
 • Øgede lønomkostninger
 • Inflationspres
 • Nedsat efterspørgsel
 • Langsommere økonomisk vækst
 • En tilbageførsel af aktietilbagekøb enten gennem valg eller lovgivning (alias 1 % skat på aktietilbagekøb.)

Men uanset disse potentielle påvirkninger vil den årlige ændring i indtjeningen aftage markant, efterhånden som sammenligninger fra år til år bliver mere udfordrende.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Mens tyrene forbliver optimistiske, tyder afvigelsen mellem priser og fundamentale realiteter på risici, som investorerne ikke hurtigt bør afvise.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Den største risiko forbliver en recession

I begyndelsen af ​​dette år, få Wall Street-analytikere forventede væsentligt svagere økonomisk vækst i 2022. Som jeg sagde dengang,

“Så, når vi går ind i 2022, er her en kort liste over de ting, vi enten i øjeblikket afdækker porteføljer imod eller potentielt vil få brug for i fremtiden.”

 • Den økonomiske vækst aftager, efterhånden som sammenligninger fra år til år bliver langt mere udfordrende.
 • Inflationspres forblive mere vedvarende end forventet, hvilket hæmmer forbruget og komprimerer avancerne.
 • Stigende løn- og inputomkostninger reducerer virksomhedernes indtjening, hvilket skuffer forventningerne til indtjeningsvækst.
 • Værdiansættelserne begynder at veje om investorernes tillid.
 • Virksomhedernes overskud svækkes på grund af langsommere økonomisk vækst, reducerede monetære interventioner og stigende omkostninger.
 • Forbrugertilliden fortsætter med at svækkes, da aftagende økonomisk vækst og stigende omkostninger hæmmer forbruget.

“Mens analytikere på Wall Street er overbeviste om, at tyremarkedet vil fortsætte uafbrudt ind i 2022, er der mere end nok risici til at afspore disse markedsudsigter. Det er vigtigt, at ingen af ​​disse uafhængigt tyder på, at en væsentlig korrektion er nært forestående. Risikoen er dog, at de vil underminere markedets bullish “psykologi”.

Min liste havde nogle flere elementer, som en boligkorrektion, som nu er i gang, men du forstår ideen. Den betydelige risiko for alt for optimistiske skøn er fortsat en økonomisk recession.

Mens 1. og 2. kvartal i år registrerede negativ økonomisk vækst, var der sandsynligvis nok styrke i beskæftigelses- og forbrugstiltagene til at undgå recessionsklassificering. Imidlertid, når vi går ind i 2023stiger risikoen for en recession markant i takt med, at inflation og strammere pengepolitik påvirker forbruget.

Allerede nu er vi vidne til en bred nedgang i produktionsaktiviteten, efterhånden som efterspørgslen aftager. Ikke overraskende er der en høj korrektion mellem den årlige ændring i indtjening, estimater og økonomi.

Nedenstående diagram er vores sammensatte indeks for økonomisk output (EOCI), som kombinerer flere regionale Fed-undersøgelser, CFNAI, Chicago PMI, Conference Board og OECD Leading Indices, NFIB Small Business og ISM-sammensatte indeks. Dette omfattende indeks har en høj korrelation til økonomien, som det fremgår af 6-måneders gennemsnittet af Leading Economic Index.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Økonomisk svaghed og indtjening

Som vist toppede økonomien i sidste kvartal, og økonomiske datapunkter er ved at blive blødere på flere fronter. Ikke overraskende falder indtjeningsestimater, da den økonomiske vækst aftager.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Med Feds mål om at reducere efterspørgslen for at dæmpe inflationen, er risikoen for at udløse en økonomisk recession gennem en strammere pengepolitik fortsat høj.

Gendannelse af prisstabilitet vil tage noget tid og kræver kraftig brug af vores værktøjer for at bringe efterspørgsel og udbud i bedre balance. En reduktion af inflationen vil sandsynligvis kræve en vedvarende periode med vækst under trend. Desuden vil der højst sandsynligt ske en vis opblødning af arbejdsmarkedsforholdene. Mens højere renter, langsommere vækst og blødere arbejdsmarkedsforhold vil bringe inflationen ned, vil de også bringe nogle smerter til husholdninger og virksomheder. Det er de uheldige omkostninger ved at reducere inflationen. Men en fejl i at genoprette prisstabilitet ville betyde langt større smerte.”Jerome Powell

Som tidligere nævnt er den største risiko for den bullish-tese fortsat Fed.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Fed-problemet

Mens mange investorer håber, at Fed vil “pivotere” deres inflationskamp før end senere, tyder Powells seneste kommentarer på noget andet. Det burde dog ikke være overraskende, da hele pointen med Fed-forhøjelserne er at bremse den økonomiske vækst og derved reducere inflationen. Desværre kan en yderligere opstramning forværre risikoen for en økonomisk nedgang i takt med, at økonomien aftager, i betragtning af afhængigheden af ​​lave renter for at understøtte økonomisk vækst gennem øget gæld.

Da indtjeningen forbliver korreleret til økonomisk vækst, overlever indtjeningen ikke rentestigninger, især i mere aggressive kampagner.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Fed er i en vanskelig situation. Producentpriserne er, som vist nedenfor, steget væsentligt hurtigere end forbrugerpriserne. Sådanne tyder på, at virksomheder absorberer inputomkostninger, da de ikke kan vælte alle prisstigningerne over på forbrugerne. I sidste ende vil absorptionen af ​​højere omkostninger forringe rentabiliteten. Som vist er der en sammenhæng mellem virksomhedernes indtjening og inflation.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Når inflationsspændet stiger nok til at forringe rentabiliteten, træffer virksomheder defensive foranstaltninger for at reducere omkostningerne (afskedigelser, omkostningsbesparelser, automatisering.) Øget tab af arbejdspladser trækker forbrugernes udgifter ned, hvilket bremser økonomien mod recession. Som Jerome Powell bemærkede, bør vi forvente blødhed på arbejdsmarkedet, da højere Fed-renter fører til tab af arbejdspladser.

Indtjening fald, indtjening fald – Der skal nok gå mere, før vi er færdige

Da Fed fortsætter med at hæve renten, sikrer denne stramning næsten en recession.

Selvom ingen i øjeblikket forventer et fald i indtjeningen, meget mindre en recession, er der kun få medvind, der understøtter økonomisk vækst. Den væsentligste risiko for investorerne kommer fra forsinkelseseffekten af ​​pengepolitiske ændringer. Da Fed fokuserer på efterslæbende økonomiske data for at drive pengepolitiske beslutninger, garanterer forsinkelseseffekten af ​​disse ændringer næsten en politisk fejl i fremtiden.

Efter vores vurdering skal indtjeningsfaldet mere tilbage, før vi er færdige.

lignende indlæg

Leave a Reply