Fem overraskende amerikanske vinregioner

0
Fem overraskende amerikanske vinregioner

Det relativt flade landskab i Midtvesten betyder, at vinden fra den Mexicanske Golf kan nå vinmarker i Missouri. Dette skaber en betydelig temperaturforskel mellem nat og dag, hvilket forlænger modningsprocessen og hjælper med ophobningen af ​​smag.

I modsætning til Californien, Oregon og Washington, som fik deres navne med internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Chardonnay, er Missouri fast besluttet på at bringe indfødte sorter til det globale marked.

Udover statsdruen Norton er de mest almindeligt plantede sorter i Missouri Chambourcin, Seyval Blanc, Ravat Vignoles og Traminette.

Druer brugt til denne vin er fra en lille parcel vinstokke plantet omkring tiden for den amerikanske borgerkrig. Der laves kun 36 sager hvert år.

Norton er en sjældenhed blandt amerikanske druer. Den har ikke den “foxy” smag, der er typisk for amerikanske indfødte varianter og besidder sammenlignelig koncentration, krop og tanninniveau som nogle af de mest respekterede europæiske varianter. Det har også et usædvanligt højt niveau af resveratrol – forbindelsen i druer, der menes at være god for hjertesundheden!

lignende indlæg

Leave a Reply