Deglobalisering og centralbankvirksomhed – RIA

0
Deglobalisering og centralbankvirksomhed – RIA

Der er primært to meninger om den fremtidige udvikling for inflationen. Den udbredte opfattelse tror, ​​at inflationen vil ty tilbage til præ-pandemiske niveauer, efterhånden som de pandemi-relaterede udbuds- og efterspørgselsforvridninger fortsætter med at normalisere sig. En mindre fulgt teori mener, at denne stigning i inflation, i modsætning til andre over de sidste 30+ år, vil være vedvarende. Vi diskuterede indledningsvis, hvorfor dette kunne forekomme i Persistent Inflation Scars the Fed. Artiklen overvejer en ændring i adfærd, der kan generere en pris-lønspiral. I betragtning af inflationens betydning for den økonomiske vækst, Fed-politikken og i sidste ende aktivpriserne, er det værd at undersøge afglobalisering, et andet argument for vedvarende høj inflation.

I Krig og renterZoltan Pozsar argumenterer stærkt for, at varme økonomiske krige vil ændre det globale økonomiske landskab, vende årtiers fordele ved økonomisk globalisering og resultere i afglobalisering og højere inflationsniveauer, end vi er vant til. Resultatet kan ændre pengepolitiske mål fra understøtter aktivmarkeder og tilskynder til brug af gæld til at håndtere geopolitiske forandringer og deglobalisering.

Zoltan er den globale chef for kortsigtet rentestrategi hos Credit Suisse. Hans meninger er ofte alternative. Uanset om du er enig med ham eller ej, fremkalder han en høj grad af eftertanke.

Alle citater i denne artikel er fra Zoltan, medmindre andet er angivet.

Hvorfor høj inflation betyder noget

Før du opsummerer Zoltans artikel, er det værd at få et hurtigt opsummering af, hvorfor den fremtidige inflationsbane er så afgørende for investorerne.

USA og de fleste andre udviklede lande har enorme gældsniveauer. IMF-grafen nedenfor viser, at den globale gæld som procentdel af BNP er steget 2,5x i de sidste halvtreds år.

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

Højere gældsniveauer som en procentdel af BNP blev muliggjort med konstant lavere renter og stigende mængder af uproduktiv gæld. I nogle tilfælde holdt negative renter og hyppige QE økonomier kørende og lande fra at misligholde.

Centralbankfolk slap af sted med forsømmelig pengepolitik, fordi inflationen ikke var et problem. Globaliseringen af ​​handelen tillod strømmen af ​​billige varer. Følgelig førte Fed og andre centralbanker en let pengepolitik med ringe frygt for at sætte gang i inflationen. Et sådant miljø var befordrende for høje aktivvurderinger.

Højere inflationsniveauer vil sandsynligvis ledsage højere renter. Høje renter er ekstremt belastende for økonomier med spirende gældsniveauer. Et sådant miljø er ugunstigt for høje værdiansættelser og stærke aktivpriser. Inflation er derfor en nøglefaktor, der driver aktivafkast.

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

Zoltans advarsel

Zoltan skriver sin artikel efter for nylig at have besøgt sit firmas europæiske kunder. Han synes stort set at være uenig i mange af sine kunders inflations- og centralbankpolitiske forventninger. For at vide:

Det forventet kursen for de vestlige styringsrenter hviler på to håb: For det første, at inflationen er ved at toppe. For det andet, at vi er i nærheden af ​​peak hawkishness.

Ifølge hans erfaringer mener mange investorer, at inflationen topper, og centralbankfolk vil bakke deres aggressive pengepolitik, der er designet til at bekæmpe inflationen. Zoltan advarer, som vi gør, om, at investorer med en sådan holdning kan blive fanget offside. Som sådan er vi nødt til at overveje nogle svære spørgsmål. For eksempel:

  • Hvad hvis inflationen viser sig at være vedvarende og ikke trækker sig tilbage så meget eller så hurtigt, som investorerne forventer?
  • Hvad hvis centralbankfolk ikke har andet valg end at blive ved med at administrere den barske monetære medicin, som markederne kæmper for at fordøje?

Tre søjler i lavinflationsæraen

For at værdsætte Zoltans bekymring for et nyt inflationsregime, er det værd at dele hans mening om, hvad der har fremmet lavinflationsmiljøet i de sidste 30+ år.

Zoltan hævder, at lave inflationsrater hviler på tre søjler.

  • For det første holder billig indvandrerarbejdskraft lønningerne i servicesektoren stagnerende i USA
  • For det andet hæver billige varer fra Kina levestandarden midt i stagnerende lønninger
  • For det tredje, billig russisk gas, der driver tysk industri og EU mere bredt

Amerikanske forbrugere opsugede alle de billige ting, verden havde at byde på… Alt dette virkede i årtier, indtil nativisme, protektionisme og geopolitik destabiliserede lavinflationsverdenen.

De tre søjler smuldrer

De tre ovennævnte søjler vender deflationspres til inflationspres. Lad os diskutere, hvordan de ændrer sig.

Nativisme

Nylige restriktioner for immigration til USA vendte en årtier lang tendens, hvor billig indvandrerarbejdskraft gav et rigeligt udbud af arbejdere. Som følge af overskydende potentielle ansatte var lønningerne relativt stagnerende for en stor procentdel af den arbejdende befolkning.

Med lønninger i skak, kunne virksomheder øge avancerne, øge profitten og holde priserne på deres varer fra at stige for hurtigt. I nogle brancher kunne virksomhederne sænke priserne og bevare overskuddet på grund af billig arbejdskraft.

Med mindre immigration har nuværende arbejdstagere mere løftestang. Der er nu flere ledige job end på noget tidspunkt i de sidste 20 år. Noget af dette skyldes pandemien, men som vi viser nedenfor, er antallet af åbninger et godt stykke over niveauerne før covid.

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

Efterhånden som medarbejderne bliver sværere at erstatte og efterspørges af konkurrenterne, søger de højere lønninger. Som vi viser, var den gennemsnitlige timeløn for produktionsmedarbejdere generelt i en lavere tendens indtil for omkring fem år siden, hvor immigrationen blev mere restriktiv.

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

En af Feds primære bekymringer og årsager til dens høgeagtighed er potentialet for en pris-lønspiral. En pris-lønspiral hviler på arbejdernes evne til at kræve forhøjelser for at opveje højere priser. Et sådant cirkulært problem øger chancerne for, at høj inflation bliver vedvarende.

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

Kina

Billige varer fra Kina er ikke så billige, som de plejede at være. Ydermere gjorde pandemi-relateret mangel det klart, at USA er for afhængig af fjendtlige nationer for vigtige varer, herunder nogle teknologiprodukter og lægemidler. Ifølge Council for Foreign Relations (CFR): Det menes, at omkring 80 procent af de grundlæggende komponenter, der bruges i amerikanske lægemidler, kendt som aktive farmaceutiske ingredienser (API’er), kommer fra Kina og Indien.”

Den seneste lov om inflationsreduktion søger at bringe produktionen af ​​halvledere og andre væsentlige varer tilbage til USA. Fra et strategisk synspunkt kan afglobalisering være intelligent og nødvendig. Men dyrere arbejdskraft, højere skatter og strengere regler gør det dyrt.

Rusland

Før Rusland invaderede Ukraine, forsynede det Europa med cirka 40 % af sin naturgas og over 50 % af sit kul. Kul og naturgas er med til at generere omkring 30 % af Europas elproduktion. Europa, og især Tyskland, vil mærke effekten af ​​reduceret russisk udbud denne vinter via højere gaspriser.

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed
deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

Højere energiomkostninger vil ikke være begrænset til Europa. Verden vil betale, da Tyskland sandsynligvis vil begrænse sin kemiske produktion. Tysklands kemiske og farmaceutiske industri tegner sig for omkring 15% af dets samlede gasforbrug. Ifølge Reuters: Tysklands kemiske industri har allerede gjort alt, hvad den kan for at spare på gasforbruget, sagde kemikalieforeningen VCI tirsdag, som advarede om, at de eneste skridt, der er tilbage for industrien, ville være at nedtrappe eller helt opgive produktionen.

Tyskland er verdens tredjestørste eksportør af kemiske produkter. Hvis de skærer i produktionen, vil kemisk prisinflation påvirke alle nationer. Til gengæld vil priserne på mange produkter, der bruger disse kemikalier, også stige.

Selvom Rusland gør det godt igen og trækker sig fra Ukraine, vil Europa sandsynligvis stadig søge nye afhængigheder for energi. Disse kommer til højere omkostninger. Som sådan skal de varer, den producerer, også have højere priser.

Varm økonomisk krig

Krig er inflationært.

Krige kommer i mange former og former. Der er varme krige, kolde krige, og hvad Pippa Malmgren kalder varme krige på kolde steder.

Zoltan og Malmgren karakteriserer den varme krig med Rusland og Kina, der involverer handel med varer og råvarer, som foregået på kolde steder, “magtens korridorer.”

Varme eller kolde krige og fortsatte fjendtligheder overdriver den inflationære effekt af søjler to og tre, der smuldrer. Grundlæggende vil globaliseringen og deflationen i de sidste tredive år blive vendt om. Velkommen til deglobaliseringens æra!

deglobalisering, afglobalisering og centralbankvirksomhed

Centralbankvirksomhed i afglobaliseringstiden

Deglobalisering er processen med at mindske indbyrdes afhængighed og integration mellem visse enheder rundt om i verden, typisk nationalstater. Det er meget brugt til at beskrive de perioder i historien, hvor økonomisk handel og investeringer mellem lande falder. – Wikipedia

Centralbanker har i over et årti sagt, at deres mål var at bekæmpe deflation ved at oppuste aktivpriserne. (Som investorer) var alt, hvad vi skulle gøre, at låne til lave renter og købe aktiver uanset kvalitet.

Nu bliver vores job sværere.

Yderligere om Zoltan siger:

Centralbanker gik fra at føre krig mod deflationsimpulser fra globaliseringen af ​​billige ressourcer til at ‘rydde op’ i inflationsimpulserne fra en kompleks økonomisk krig.

Deglobalisering vil medføre inflation, ligesom globalisering medførte deflation. Hvis Zoltan har ret, er argumentet for vedvarende inflation troværdigt.

I et sådant miljø vil centralbankerne kæmpe mod inflationære geopolitiske begivenheder. Dette indebærer, at vi forlader en verden, hvor centralbankerne styrer efterspørgselssiden af ​​økonomien. De er meget dygtige og har værktøjerne til at kontrollere efterspørgslen. De har ikke værktøjerne til at styre forsyningen. Vi står potentielt på nippet til enorme forandringer.

Resumé

Zoltan slutter med følgende citat:

I dag er det tid til at tænke mere på risikoen for, at inflationen forbliver højere i længere tid på grund af den økonomiske krigsførelse, og mindre på, at inflationen er drevet af en rodet genåbningsproces og stimulans.

BIS argumenterer for, at inflationen kan forblive højere, end hvad vi har vænnet os til på grund af en pris-lønspiral. Zoltan tilføjer, at økonomiske varme krige med Kina og Rusland gør en vedvarende højere inflation sandsynlig.

Investorer er komfortable med en Fed, der villigt sænker renterne og laver QE ved det første tegn på økonomiske eller markedsmæssige problemer. Det kan ændre sig, hvis højere inflation er mere vedvarende. Fed kan være nødt til at ofre økonomien og markederne til en vis grad for at sikre en acceptabel inflation. Feds job er endnu mere afgørende i betragtning af den enorme gældsbelastning og afhængigheden af ​​lave renter.

lignende indlæg

Leave a Reply