COMMODITY BULL: JUST BEGINNING | Kapitalistiske udnyttelser

0
COMMODITY BULL: JUST BEGINNING |  Kapitalistiske udnyttelser

Ethvert stort bjørnemarked inden for råvarer blev forudgået af rasende capex. Sikker på, råvarepriserne er steget en smule, men har vi set minearbejdere og oliearbejdere bringe deres investeringscheckhæfter frem? Nix.

Intet er nogensinde perfekt, men skemaet nedenfor giver dig en temmelig god idé om, at højere råvarepriser sandsynligvis ikke vil medføre yderligere forsyninger i den nærmeste fremtid.

At tage et skridt tilbage for at se på makrobilledet – et billede, der siger mere end tusind ord:

Grafen ovenfor er fra Goehring og Rozencwajgs seneste kommentar. Det er meget godt og indsigtsfuldt.

Vi bliver ofte stillet spørgsmålet fra abonnenter, “Skal jeg være bekymret for et bjørnemarked i S&P 500?”

Det svarer vi altid med to ting. Er du investeret i S&P 500? Og hvis ikke, hvad er du så bekymret for og investeret i? Den anden del af vores svar er dette… Hvis du investerer i sektorer, der har været i ugunst i længere tid, er det svært at tabe penge på en 5-års-plus-visning.

Dette kommer med vores egen erfaring, som går tilbage til midten af ​​1990’erne. Vi var glade for at opdage, at andre analytikere (G&R i dette tilfælde) bekræftede vores overbevisning. Tjek hvad de sagde:

I løbet af de sidste 130 år har der været fire gange, hvor råvaremarkederne blev radikalt undervurderede i forhold til aktiemarkedet: 1929, slutningen af ​​1960’erne, slutningen af ​​1990’erne og i dag. Efter hver periode med radikal undervurdering kom råvarer ind på store tyremarkeder og fortsatte derefter med at blive radikalt overvurderede.

Hvis du havde investeret i råvarer eller råvarerelaterede aktier i en af ​​disse tre tidligere perioder, var afkastet på både et absolut og relateret afkast grundlag enorme – selv i 1930’erne. Opbygning af en naturressourceaktieportefølje, der bestod af 25 % energi, 25 % metaller og minedrift, 25 % ædelmetaller og 25 % landbrug, ville have slået aktiemarkedet markant i hver af disse cyklusser.

Havde du for eksempel investeret i sådan en naturressourceportefølje i 1929, ville dit afkast have været på 122 % i 1940, hvilket ikke lyder af meget, men sammenlignet med depressionens hærgede aktiemarked, var afkastene næsten spektakulært gode. Mellem 1929 og 1940 faldt aktiemarkedet 50%. 1930’erne var også en periode med kronisk deflation, og forbrugerpriserne faldt med over 20 % mellem 1930 og 1940. I reale termer gav råvarepriserne (og relaterede aktier) et realt afkast på næsten 180 % – ikke dårligt i en periode, der omfattede et af de største bjørnemarkeder i historien og en fuldstændig bankkrise, der krævede en midlertidig suspension af verdens finansielle system.

I 1970 ville en tilsvarende opbygget naturressourceaktieportefølje have givet et afkast på 400 % i 1980, et afkast, der nemt slog aktiemarkedet, som kun gav et afkast på 80 % i årtiet. Inflation var et stort problem i 1970’erne, og forbrugerpriserne steg med næsten 130 % i de 10 år. Naturressourcer gav ikke kun fremragende relative afkast i forhold til aktiemarkedet, men de gav også investorer et nominelt afkast langt over inflationsraten.

Og endelig i 2000 ville en tilsvarende opbygget naturressourceaktieportefølje have givet et afkast på 360 % mellem 1999 og 2010, hvilket ville have overgået både aktiemarkedet, som ikke gav noget i den periode, og inflationen, der steg 35 % i løbet af de 10 år. . Selv om tidsperioden 1999-2010 så både brud på “Dot-Com” aktiemarkedsboblen, Lehman Brothers finansielle kollaps og en global bankkrise, gav råvarer igen fremragende afkast i forhold til finansielle aktiver, såvel som fremragende afkast i forhold til inflationen.

Disse tre perioder kunne ikke have været mere forskellige: 1930’erne var en periode med deflation og global depression; 1970’erne var en periode med alvorlig inflation og bekymringer over valutaforringelse; og 2000’erne var lidt af hvert, inklusive et aktiemarkedskollaps, en global finansiel panik og en olieprisstigning, der ikke er set siden 1970’erne.

For de interesserede. Disse tre store råvarekøbsmuligheder var alle præget af ikke kun billige råvarepriser, men af ​​gentagelsen af ​​fire andre begivenheder.

For det første var der forud for hver råvarekøbsmulighed et årtier langt råvarebæremarked, der producerede prisfald så alvorlige, at kapitaludgifterne i mange udvindingsindustrier blev svækket.

For det andet var hver periode præget af overdreven pengeskabelse.

For det tredje oplevede alle tre perioder intens finansiel spekulation.

Og for det fjerde oplevede hver periode et stort skift i de globale monetære regimer. Alle fire betingelser er igen til stede i dag, og i mange tilfælde er de langt større i omfang end i nogen af ​​de foregående tre cyklusser.

G&R fremhæver også, hvad vi har sagt i et stykke tid nu – risikoen for at komme ud af handler for tidligt. I betragtning af hvor lang tid mange af de markeder, vi har investeret i, har været i ugunst, og i hvilken grad de har været i ugunst, vil opsiden sandsynligvis overraske os i omfang og varighed:

Den største risiko for investorer er at sælge for tidligt. Fra bunden i 2020 er forholdet mellem råvarer og Dow Jones Industrial Average steget med 40 %.

Ved at bruge historien kan vi sammenligne denne flytning med tidligere cyklusser. Forholdet nåede bunden i december 1968 og var i november 1970 steget med 40% – råvarer med 10%, mens markedet faldt med 16%. Mange investorer har måske ønsket at sælge på det tidspunkt; men stævnet var lige begyndt.

I løbet af de næste ni år steg råvarer med yderligere 156 %, og råvareaktier steg yderligere 400 %.

Havde du solgt i 1970 efter at indekset steg 40%, ville du have gået glip af 90% af
stævnet.

I 1999 nåede indekset bunden i juni og steg 40 % i løbet af de næste 12 måneder – råvarer steg med 33 %, og markedet faldt med 4 %. På det tidspunkt var olien $32 på vej til $145, guld var $289 på vej til over $1.000. I løbet af de næste 10 år steg råvarer med 150 %, og ressourcelagrene steg med 325 %.

Igen, hvis du havde solgt i 2000, når forholdet steg 40%, ville du have misset 95% af rallyet.

lignende indlæg

Leave a Reply