Bordeaux Super Seconds: 5 nøglevine til en Bordeaux-tildeling

0
Bordeaux Super Seconds: 5 nøglevine til en Bordeaux-tildeling

Super Seconds har en unik position på Bordeaux-markedet, og tilbyder nogle af de sikreste køb i form af ensartet høj kvalitet til ofte tilgængelige priser. Denne egenskab betyder, at de kan udgøre den vigtigste del af en Bordeaux-allokering midt i den nuværende udfordrende makrobaggrund.

Bordeaux Super Seconds (ikke at forveksle med andenvine fra First Growths) er producenter, der officielt sidder uden for First Growth-klassifikationen, men som konsekvent leverer vine på niveau, eller nogle gange bedre, end disse topnavne, mens de stadig kommer med lavere prismærker.

Efterhånden som de globale økonomiske udsigter forværres, tror vi, at købere af fine vine vil blive mere selektive og favorisere vine, der tilbyder relativ værdi og defensive egenskaber med hensyn til prispræstation. Dette burde flytte opmærksomheden tilbage til Bordeaux-markedet generelt, da den faste dygtige vin har udvist den laveste langsigtede volatilitet i nogen region, selv om dets seneste afkast ikke har svaret til Bourgognes.

Den laveste volatilitet i al god vin

Annualiseret standardafvigelse af månedlige afkast af Liv-ex-indekser (31. maj 2012 – 31. maj 2022)

Kilde: Liv-ex pr. 31. maj 2022. Tidligere resultater er ikke nødvendigvis vejledende for fremtidige resultater.

Inden for Bordeaux tilbyder Super Seconds nogle af de mest attraktive risiko-belønningsprofiler for investeringslystne købere. Det betyder, at mange vine fra denne kategori ser ud til at være bedst placeret til at levere de defensive egenskaber med lav risiko, som købere leder efter, samt spændende langsigtet opsidepotentiale.

Vi så denne egenskab udstillet i 2020, da COVID-19-udbruddet forårsagede kaos med makrobaggrunden. Sammenlignet med andre Bordeaux-producentkategorier oplevede Super Seconds en blødere nedtur efterfulgt af et stærkere opsving.

lignende indlæg

Leave a Reply