Bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

0
Bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Bjørnemarkedet er forbi. Selvom denne udtalelse fylder mainstream-medierne, forbliver det et meget omdiskuteret spørgsmål i ethvert medieforum. Det er en interessant pointe i betragtning af, at det netop var i juni, vi besvarede spørgsmålet om hvornår slutter dette bjørnemarked?”

“Bear-markeder er ikke ualmindeligt og følger de foregående tyremarkedsudskejelser. I løbet af de sidste 120 år har der været 14-bjørnemarkeder, der i gennemsnit har haft et fald på 33 % fra top til bundpunkt.”

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Det tog kun et 50% retracement-rally fra lavpunkterne i juli for at få tyrene til at erklære, at tyremarkedet er forbi. Som jeg diskuterede i maj, var det ikke overraskende, idet jeg sagde det “Investorstemningen var så bearish, den er bullish.”

“Som Bob Farrells regel nummer-9 siger:

Når alle eksperter og prognoser er enige – så skal der ske noget andet.’

Som en kontrarisk investor opbygges udskejelser ved, at alle er på samme side af handlen. I øjeblikket er alle så bearish, at den refleksive handel vil være hurtig, når ændringen i stemningen indtræffer.

Udgangspunktet fra denne kommentar er ikke at lade medieoverskrifter, finansielle fortællinger eller bekymringer over langsigtede spørgsmål som værdiansættelser, økonomi eller geopolitiske begivenheder påvirke beslutningsprocessen i din porteføljestrategi.

Der er masser af grunde til at være meget bekymret over markedet i løbet af de næste par måneder. Imidlertid kan markeder ofte trodse logikken på kort sigt på trods af den tilsyneladende vægt af beviser for det modsatte.

Med alle tilbage i den bullish lejr, tyder det på, at risiko/belønning-balancen er flip-flop.

Men er det tilfældet? Den kortsigtede tekniske baggrund understøtter dette synspunkt.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Teknisk set – Bull Market er i gang.

Fra et teknisk perspektiv understøtter et stigende bevismateriale “bjørnemarkedet er forbi” påstande. Et sådant bevis kommer fra Ryan Detrick, CMT, som for nylig udtalte:

“Fredag ​​udløste et sjældent, men ret bullish signal. Mere end 90 % af komponenterne i S&P 500 er nu over deres 50-dages glidende gennemsnit. Som du kan se, finder disse signaler sted i stærke optrends historisk.”

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Det er dog kun antallet af aktier over 50-dma, men også markedet i sig selv, der rent teknisk klarer sig bedre. Som nævnt ovenfor er en vigtig indikator en 50% tilbagegang retracement. Når aktier historisk set har opnået en sådan vending, klarede markederne sig bedre i løbet af de næste 12 måneder.

“Siden Anden Verdenskrig, hver gang S&P genvandt 50 % af bjørnemarkedets prisfald, mens 500 måske har testet det tidligere lavpunkt, har det aldrig sat et lavere lavpunkt,” Sam Stovall, Chief Investment Strategist hos CFRA Research

Sådan var det, der skete i midten af ​​august, da markedet steg til sine 200 dma.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Selvom en sådan teknisk foranstaltning har en stærk track record for at antyde, at lavpunkterne er inde, betyder det IKKE, at markedet kan have en betydelig tilbagetrækning.

“Tidligere 50 % retracements i 1974, 2004 og 2009 oplevede alle anstændige shakeouts kort efter at have nået denne tærskel.” – Jonathan Krinsky, Chief Market Technician hos BTIG

Der er dog bekymringer med rallyet. Som vist i midterpanelet er en sådan bekymring manglen på volumen. Mens markedet steg højere i august, svingede volumen næsten ikke. Sådanne tyder på, at i det mindste på kort sigt, forpligtelse til at samle kan være begrænset. Men med markedet et godt stykke over 50- og 100-dmas, bør tilbagetrækninger være indeholdt i den nuværende optrend.

Selvom de kortsigtede teknikker faktisk er positive og argumenterer for yderligere gevinster i løbet af de næste 12 måneder, udelukker dette ikke en anden “bearish tilbagegang” på markederne først.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Overstået bjørnemarked? Måske ikke.

Min kollega, Doug Kass, gjorde for nylig en fremragende pointe.

“Selvom jeg troede, at bevægelsen lavere i markedet i juni var et godt indgangspunkt, baseret på vores beregning af opadgående belønning vs. nedadgående risiko – overraskede hastigheden og omfanget af den stærke fremgang i juli måned mig.

Faktisk har hurtigheden og størrelsen af ​​stigningen i aktier i sidste måned for nylig drevet markederne tilbage til værdiansættelsesniveauer, der bekymrer mig – hvilket reducerer den generelle tiltrækning af aktier og udgør risikoen for mere negative udfald for aktier.

Jeg mener nu, at risikoaktiver er i fare. Det bør være klart, at ved at observere den usædvanlige markedsvolatilitet og hektiske ugentlige/månedlige bevægelser, er vi ikke i vores fars marked – tingene har ændret sig, efterhånden som markederne er blevet mere og mere maniske.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Faktisk er markederne vokset “manisk,” svinger vildt fra ekstrem pessimisme til optimisme på meget korte tidsrammer. Det er ikke grundlaget for investeringsaktiviteten, men derimod, hvor spekulation florerer i sin reneste form.

I løbet af de næste 12 måneder vil “bjørnemarkedet er forbi” afhandling vil afhænge meget af Federal Reserve, regeringens politikker og inflation. Den nylige passage af “Inflationsreduktionsloven” vil øge skatten på virksomheder og husholdninger. Sådanne vil reducere vækst og overskudsgrad sammen med stædigt høj inflation.

Sådan er en vigtig baggrund. Markederne prissætter en indtjening på omkring $214 per aktie ved udgangen af ​​2023, et fald fra $242 i juli. Men hvis Fed fortsætter sin kamp mod inflationen og udløser en recession, kan indtjeningen falde til $188/aktie. Ved et generøst fremadrettet multiplum på 18x denne indtjening ser du på en fair markedsberegning på 3400 på S&P 500-indekset.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Ikke overraskende, som jeg bemærkede for nylig, er indtjeningen allerede faldende i forventning om lavere økonomisk vækst, mens aktierne er steget udelukkende på baggrund af håb om en “Fed pivot.” Hvis inflationen forbliver vedvarende, skatterne stiger, og Fed fortsætter med at udvinde pengeindtægter fra markederne, er en yderligere tilbagevenden mulig.

Selvfølgelig, mens ethvert markedsmiljø er anderledes, er et nøgleelement, der trodser “tyremarkedet er forbi” afhandling forbliver.

Giv ikke rabat på Fed endnu

Som det altid er tilfældet, er bearish argumentet mere funderet i de makroøkonomiske, monetære og finansielle fundamentals. Mens tyrene øger aktierisikoen i håb om en “Fed pivot,” der er meget lidt indikation fra Fed om, at det er sandsynligt snart. Faktisk, set fra et historisk perspektiv og endda nylige kommentarer, er Feds fokus enestående på at bringe inflationen ned til sit mål på 2 %. Som nævnt, selvom CPI udskriver på 0,2 % hver måned, vil det tage indtil udgangen af ​​2023, før inflationen falder til Feds mål.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Desuden er Federal Reserve ikke opsat på at køre en balance på $9 billioner. Fed har brug for en højere Fed Funds-rente og reduceret balance for at bruge disse politiske værktøjer til at opveje den næste recession. Aktier er i fare, da Feds inflationskamp vil udløse en recession. Vi kan “gennemgå båndet” af 1970’erne for at se, at bjørnemarkeder og recessioner var almindelige, da Fed hævede renten og bekæmpede inflationen.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Men når det kommer til aktierisiko, er det virksomhedernes indtjening, der vil drive aktiekurserne. Da Fed hæver renterne for at bremse den økonomiske aktivitet og potentielt forårsage en recession, vil dette udmønte sig i lavere indtjeningsvækst og reducerede overskudsmargener. I betragtning af, at værdiansættelserne er tæt på 30x indtjening i øjeblikket, tyder det på, at aktier bliver nødt til at omprise lavere. Den 6-måneders årlige ændring af Leading Economic Index (LEI) understøtter denne tese, hvilket betyder, at indtjeningen vil falde i løbet af de næste to kvartaler.

bjørnemarkedet er forbi, bjørnemarkedet er forbi. Eller går det bare i dvale?

Hvorvidt udsigten til tyren eller bjørnemarkedet vinder vil først blive opdaget med tiden. Men som nævnt, mens tyrene i øjeblikket kontrollerer det tekniske billede, har Fed stadig kontrol over makromiljøet. Selvom vi vil fortsætte med at handle på markederne taktisk på kort sigt, er der efter vores vurdering stadig en risiko for et mere dybtgående fald, medmindre Fed ændrer kurs på kort tid.

Vi må vente og se, hvem der vinder “tyremarkedet er forbi” debat.

lignende indlæg

Leave a Reply