A vegán haltacók, amelyeket hetente legalább egyszer eszem ebédre

2
A vegán haltacók, amelyeket hetente legalább egyszer eszem ebédre

Kérésre! Vegán hal taco. Vagy talán vegán „halas” tacóknak kell lenniük. Akárhogy is, ezért osztom meg ma a részleteket. Néhány hete közzétettem azt a káposztasaláta receptet, amelyet egész évben ismételten készítettem. A bejegyzésben megemlítem az egyik kedvenc módomat, hogy élvezzem – ezekbe a tacókba halmozva. Konkrétumot kértek, és itt vagyunk! A recept egy kicsit fura, és egy nap összejött, amikor kihúztam a hűtőből a dolgokat – salátát, tofut, tortillát. Ez egy különösebb terv nélküli étkezés volt, és azóta az egyik kedvenc tízperces ebédemmé vált. A gyorsan pácolt tofu táblákat kukoricakeményítővel bekenjük, és addig főzzük, amíg aranyszínű kérget nem kapunk. A tacókat egy jó adag avokádóval, tofuval, tempeh szalonnával (ha duplázni akarjuk) összeállítjuk, és egy serpenyőben való barnulás után pár kanál fűszeres szezámmagos káposztasalátával készre sütjük.


Mindegyik komponens előre elkészíthető, és napokig eláll a hűtőszekrényben. Amikor eljött a taco ideje, főzd fel a tofut és/tempeh-et, állítsd össze a tacót, és fejezd be a slaw-val. Lent egy másik fotót is mellékelek. Néha olyan helyzetet alakítok ki, hogy a vegán „halas” taco összetevői a tortillát soba tésztára cserélik. Tofu pácolás konténerben vegán haltacókhoz

Tofu: Puffy vs. Not

Ezekben a tacókban a hal összetevője a tofu. Erős, egyszerű pácot és gyors serpenyőt használok. Meg kell említenem, hogy alkalomadtán készítek ezekből egy puffadtabb, sörtépettebb változatot – ahol a tofut sokkal sűrűbb tésztával vonod be, majd több olajban kisütöd, mint a mai receptben. De a folyamat zűrzavarosabb, sokkal dekadensebb, és egy átlagos hétköznapi ebédhez vagy vacsorához ezt a verziót részesítem előnyben. Gyanítom, te is? Könnyebb, és sok érdekes ízt kap a csípős szezámmagos káposztasalátából, valamint a tofu pácból.

Megsüthetem a Tofut?

Igen! Ha már megy a sütőd, és nem szeretnéd serpenyőben főzni a tofut, süsd meg. Dörzsölje be a serpenyőt egy kevés olívaolajjal, hagyja ki a kukoricakeményítő lépést, és süsse 350 F-on, amíg a tofu aranybarna és pattogós lesz. Útközben fordítsa meg egyszer. Nem lesz annyi ropogós, de még mindig jó. Vegán haltacók fűszeres szezámmagos salátával, pettyes tányéron

Vegán „halas” tacók: Készíts előre összetevőket

A tacók három fő összetevője a tofu, a káposztasaláta és a tortilla. A tempeh szalonna nem kötelező, de ebben a receptben nagyon szeretem. Szép füstös mélységet kölcsönöz az egész tacónak. Wayne gyakran vásárol, és a márka a Lightlife. Ha nincs meg, vagy nem tudod beszerezni, hagyd ki – még mindig olyan jó! Ezeket gyakran tempeh nélkül készítem, de nagyon szeretem, ha van.

  • Káposztasaláta: ez az a káposztasaláta, amiről beszélek. Ez az egyetlen, amit ezekhez a tacókhoz használok. A fűszeres szezámöntet az a varázslat, amely mindent összehoz. Ne spórolj, halmozd fel a lécet. A salátaöntet fűszeres szezámmagos krémessége, az alma édessége és a káposzta ropogóssága teszi különlegessé ezeket a tacókat. A slaw az elkészítést követően 4-5 napig használható. Tehát a vasárnap készült saláta egész héten használható.
  • Tofu: Legfeljebb 3-4 nappal korábban felverheti a pácot és hozzáadhatja a tofut. Vagy kezdje el vasárnap, és használja egész héten.

Remélem, kipróbálod ezeket, és annyira élvezed, mint én! szólj, ha játszol bármilyen variációval.

101 Szakácskönyv tagság

A prémium hirdetésmentes tagság a következőket tartalmazza:
– Hirdetésmentes tartalom
– Nyomtatásbarát receptek
Fűszer / Gyógynövény / Virág / Zest receptgyűjtemény PDF
Weeknight Express receptgyűjtemény PDF
– Meglepetés bónuszok egész évben

hasonló hozzászólások

Leave a Reply